Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Jíst hlívu je výhodné hned z několika důvodů: je zdravá, není drahá a můžete ji přidat do mnoha jídel jen pro oživení. My jsme dnes vyzkoušeli falešnou dršťkovou. Je skvělá!

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 l hovězího vývaru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks cibule
  • 400 g hlívy ústřičné
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji na sádle dozlatova.

02.

Pak přidejte sladkou i ostrou papriku a kmín, vše krátce orestujte, aby koření pustilo chuť a zalijte asi sběračkou vody nebo vývaru. Ten nechte odvařit a opět přidejte trochu vody, postup opakujte asi 3krát až 4krát, aby se cibule „rozjela“.

03.

Nakonec přidejte všechnu zbylou vodu, na nudličky nakrájenou hlívu, česnek, sůl a majoránku a vše asi 15 minut povařte, až je hlíva měkká.

04.

Asi 5 minut před koncem přidejte po trochách řídkou jíšku, kterou důkladně rozmíchejte, aby neudělala hrudky. Hotovo!

Související témata:

Načítám