Hlavní obsah

Recepty s pečivem: Párek v rohlíku, jak ho neznáte

Foto: Greta Blumajerová

Tenhle párek v rohlíku vás nadchne!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Rádi zkoušíte klasiku úplně jinak? Tak se pusťte do našeho dnešního receptu, párek v rohlíku lze upravit dle nálady i surovin v lednici. Základ je ale jasný: párek či klobása, vajíčka a trocha zeleniny. Dejte české stánkové klasice úplně jiný rozměr – v dalším dílu seriálu Recepty s pečivem!

Článek

Dnes je úterý, a i když všichni (ač někteří možná nevědomky) slaví konec války, nemůže ani v tento sváteční den chybět další díl seriálu Recepty s pečivem. Trochu jsme si pohráli s oblíbenou klasikou – párkem v rohlíku. Večeři samozřejmě nenahradí, ale jako nápaditá svačina se tenhle tip může hodit!

Na 4 porce potřebujete:4 velké rohlíky, lepší jsou však středně velké bagetky, 2 nožičky kvalitních párků nebo nožička dobré klobásy, 4 vejce, 50 ml mléka, sůl a pepř, svazek ředkviček, 50 g tvrdého sýru.

Z rohlíků odřízněte špičku a vařečkou v nich vytvořte prostor pro náplň, část střídy můžete i vyndat ven. Klobásku nebo párek nakrájejte na kolečka a krátce je osmahněte na oleji. Přidejte ředkvičky pokrájené na čtvrtky. V misce rozšlehejte vejce s mlékem, solí a pepřem. Vajíčka pak nalijte do rozpálené pánve a vařečkou vše asi minutu dobře míchejte. Stáhněte z ohně, zasypte nastrouhaným sýrem, a směs máte hotovou. Naplňte jí rohlíky a podávejte. Plněné rohlíky jsou ideální jako rychlá svačina, která se i dobře jí!

Podobná směs s vajíčky a slaninou se hodí i jako skvělá náplň domácích panini. Jak na ně se dozvíte v článku zde. Utéct by vám ale neměl ani předešlý díl ze seriálu Recepty s pečivem – šikovné nápady na kanapky najdete zde. Dobrou chuť!

Reklama

Načítám