Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Super vláčná bábovka? Ta z mrkvového těsta. Přinášíme vám kompletní, a hlavně osvědčený recept!

15 min.
Příprava
1 hod., 5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 4 ks vejce
    3
  • 1 hrnek rostlinného oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku ananasu
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 hrnky hladké mouky
    1
  • 1 lžička skořice
  • 2 hrnky mrkve
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 160 °C. Kousky ananasu ještě mírně posekejte. Do mísy vložte všechny ingredience (nejprve tekuté, mrkev a ananas, potom sypké) a ručním šlehačem asi 5 minut šlehejte v nadýchané těsto.

02.

Formu na bábovku vymažte a vysypejte moukou. Nalijte do ní těsto a pečte v předem vyhřáté troubě 65 minut.

Související témata:

Načítám