Hlavní obsah
Foto: Stepanek Photography, Shutterstock.com

Foto: Stepanek Photography, Shutterstock.com

Omeleta se dá dělat na několik způsobů, ale přece jen, pouze jeden je základní. Který to je?

5 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka soli
  • 1 dl oleje
  • 30 g šunky
  • 30 g tvrdého sýra
  • 1 lžíce listové petržele
  • 4 ks vejce
Článek

Postup

01.

Vajíčka rozklepněte do mističky a vyšlehejte vidličkou. Až budete mít vyšleháno, nastrouhejte tvrdý sýr a dejte si rozpálit pánev na sporáku. Nakrájejte petrželku a na rozpálenou pánev nalijte olej.

02.

Do rozšlehaných vajec nasypte tvrdý sýr a směs nalijte na pánev, nemíchejte. Poklaďte šunkou, posypte petrželkou a posolte. Krátce smažte . Potom omeletu ještě dejte na 2 minutky do rozpálené trouby (na 180 stupňů).

Související témata:

Načítám