Hlavní obsah
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Proč kupovat drahé paštiky, když si je mužeme doma udělat podle svého? Vyzkoušejte paštiku z kachních jater, a můžete potěšit své blízké například netradičním dárkem pod stromeček.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 skleničky
  • 100 g kachních jater
  • 100 g kachních prsou
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 50 ml sherry
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 50 g másla
Článek

Postup

01.

Játra a prsa očistěte, šalotku nakrájejte nahrubo. Na másle a oleji zpěňte šalotku a po pár minutách k ní přidejte celá prsa i játra, která nechte asi po třech minutách z obou stran opéct. Vyplatí se položit do pánve i snítku rozmarýnu, krásně paštiku ovoní.

02.

Šalotku, játra i maso přendejte do mixéru, přidejte smetanu, prolisovaný česnek, sherry, sůl i pepř a rozmixujte najemno. Pokud by paštika nedržela při sobě, přidejte ještě smetanu.

03.

Masovou směsí naplňte dvě připravené skleničky po 100 ml, vršek zalijte rozpuštěným máslem, zavíčkujte a vložte do lednice. Pozor, trvanlivost takové paštiky, která není zavařená, je maximálně týden.

Související témata:

Načítám