Hlavní obsah
Foto: Španělské olivy

Foto: Španělské olivy

Co pojí olivy, kozí sýr a cibuli? Třeba tahle skvělá pizza, kterou si zamilujete i vy!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pizzu
Pizza
  • 1 balení těsta na pizzu
    1
    7
  • 40 g oliv černých
  • 120 g kozího sýru
    7
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 ks cherry rajčat
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky nakládaného česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička čerstvého oregana
Na potření
  • 1 ks žloutků
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Hotové těsto na pizzu položte na stůl lehce posypaný hladkou moukou. Na těsto dejte talíř nebo dortovou formu požadované velikosti a nožem vyřízněte tvar pizzy.

02.

Prošlehejte měkký sýr s olivovým olejem, solí a pepřem. Pizzu potřete hotovou směsí, posypte nakrájenou cibulí, olivami, nakládaným česnekem, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.

03.

Okraje pizzy potřete žloutkem. Pečte při teplotě 220 °C do růžové barvy, cca 15 minut. Pizzu ozdobte nakrájenými rajčátky a zelenými lístky oregana.

Tip

Pokud chcete dosáhnout nejlepší chuti, kupte si v obchodě už rovnou umíchanou směs koření na pizzu.

Související témata:

Načítám