Hlavní obsah

Redaktorka hubne: 25 kilo musí dolů! 8

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Hubnutí začíná v hlavěFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

8. díl - Fitko s Michalem Šubrem mi dává pořádně zabrat. „Možná jsem i já pro Michala těžký oříšek," přemítám v hlavě.

Článek

„Po 17 měsících opět ve fitku," řekla jsem si, když jsem vešla do těch známých zdí poprvé po porodu. A přiznávám, strašně se stydím. Hodiny cvičení sotva udýchávám a v posilovně se potím snad nejvíc ze všech. Mám pocit, že se na mě všichni dívají. „Jsem strašně tlustá," říkám Michalovi při pohledu na štíhlé a trénované ženy ve fitness. „Tak tohle musíš rychle dostat z hlavy ven. Hubnutí začíná právě v hlavě a nesmíš si vsugerovávat takové nesmysly," říká přísně můj osobní trenér. „Navíc nikdo není tlustý, maximálně jen prostorově výrazný. A to tam napiš," přikazuje. A tak to radši píšu, aby mi příště nepřidal třeba závaží...

Připadám si nemožná, a tak se Michala ptám, co jsem vlastně zač? A jsem ztracený případ, když tady tak funím? „Před porodem jsi ráda tančila a bylo to na tobě vidět. Nic není hezčího, než když žena tančí. Každá žena umí tančit, a když si to nemyslí, rád ji o tom přesvědčím. Po porodu jsi přibrala, ale to je normální. Spíš je horší, žes to zatím neshodila. Nemyslím si, že bys měla výrazný problém ve vršku jako spíše ve spodní části (hýždě, bříško a stehna). Vše se ale dá spravit.

Foto: archiv autorky

Fakt makám, to mi věřteFoto: archiv autorky

První věc, co jsem chtěl, je, abys začala chodit na dance aerobik. Tanec je ideální pro spalování, ale samozřejmě musíme i posilovat. Protože nezvládáš kvůli práci a dceři více hodin, jako je p-class, musíme bohužel cvičit i v posilovně. Já si myslím, že nejlépe mohu ženu vytvarovat na hodině aerobiku.

V posilovně nejdříve jdeme na zahřátí na běhací pás na 10 minut a pak provedeme břišní pekáč (speciální cvičení) pod dohledem dalšího trenéra. Je to to nejlepší pro břicho. Trvá 15 minut. Poté provádíme vždy na každou svalovou partii tři druhy cviků po dlouhých sériích. Žena musí mít malé zátěže a dlouhé série. V posilovně musím být na tebe, Moniko, přísný, ale věřte, myslím to s ní dobře. Na závěr patří vždy protažení a ještě třeba nakonec 10 minut na kole. A nebojte, budu vám podávat informace! Myslíte, že se Monice její štíhlý sen splní? Já jí v tom maximálně pomohu. Pokud bude poslouchat!"

A já slibuji, že budu. Tak mi držte palce. 

Reklama

Související témata:

Načítám