Hlavní obsah

Redaktorka hubne: Zbývá už jen 15 kilo

Foto: Andrea Medňanská

Při cvičení Pět Tibeťanů je nutné soustředit se na dýcháníFoto: Andrea Medňanská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

10. díl - Je tu jaro a konečně se vším všudy. Teploty se šplhají ke 20 stupňům Celsia, sluníčko nádherně hřeje a to mi už stačí na to, že jsem se oblékla do sportovního a vyrazila si pořádně zaběhat.

Článek

A že to už potřebuji jako sůl! Po nemocniční stravě se mi sice podařilo zhubnout, ale téměř hladovkou, což není zrovna ideální. Takže to posléze vedlo k tomu, že se mi kila zase vrátila zpět. A to k číslu 83. Doma jsem po tom několikadenním hladovění začala jíst zase „normálně" a to se mi nevyplatilo. Chvíli jsem z toho byla smutná, protože nemocniční úbytek byl vlastně zadarmo. Ale pak jsem si řekla - vlastně co, bude teď víc pohybu a zase to shodím!

Sportem ku zdraví

A nejen venkovní běhání pomáhá formovat postavu, ale také moje ranní cvičení. Přiznávám, ne každodenní, ale jak to jde, pouštím oblíbené DVD a cvičím, hlavně na břicho. Navíc jsem teď ještě propadla nové vášni. Ta se jmenuje squash. Jak jste si mohli přečíst minule, dovedl mě k tomuto sportu sám squashový mistr Jan Koukal. Od té doby jsme si byli už dvakrát „zapinkat" i s manželem. Našli jsme v okolí naší vísky squashové centrum a každé úterý si rezervujeme kurt a ničíme těla. Je to super!

Foto: Andrea Medňanská

Svíčka - není to tak snadné, jak to vypadá!Foto: Andrea Medňanská

Ale to ještě není vše...

Pět Tibeťanů

Po dvou letech se opět, zatím velmi pomalu, vracím ke cvičení Pěti Tibeťanů. Možná, že jste o tomto cvičení už něco slyšeli. A možná, že jste jej i vyzkoušeli. Pak mi dáte jistě za pravdu, že pokud člověk cvičí každé ráno a skutečně pravidelně, pak jsou výsledky skutečně znát. A o co přesně jde?

Pět Tibeťanů je staré cvičení, které vychází z jógy. Cvičení podporuje správný pohyb, člověk se naučí zdravě dýchat či zatočit se stresem. Díky Tibeťanům se navíc detoxikuje tělo. Cviků je pět a mají svá jména - Káča, Svíčka, Půlměsíc, Most a Hora. Na první pohled vypadají  jednoduše, ale nenechte se mýlit. Ze začátku je možné, že vám všechny nepůjdou. To, co vám nesedí proto klidně přeskočte. Taky hned nemusíte dělat předepsaný počet opakování cviků. I tak ale brzy na sobě pocítíte blahodárné účinky Pěti Tibeťanů. A sami uvidíte, že den ode dne to bude lepší. Nakonec se vám přece jen podaří, že cvičení zvládnete kompletně a v plném počtu.

Tibeťany jsem cvičila několik let, i přesto mám teď, po dvouleté pauze, trošku problémy do všeho zase zajet zpátky. Ale vím, že to chce čas. A ještě něco - pokud se rozhodnete cvičit Pět Tibeťanů, určitě si pořiďte nějakou knížku nebo si vyhledejte informace na internetu. Určitě byste měli vědět, jak cviky přesně provádět.

Ale nejen cvičení je nutné pro dobrou postavu, nýbrž i jídlo. O víkendu jsem vymyslela skvělý a zdravý recept (i mému muži fakt chutnal), tak se s vámi podělím.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Červená čočka je dobrým doplňkem stravyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Sekaná z červené čočky

Dvě hrsti červené čočky zalijte horkou vodou a nechejte nabobtnat. Rozmražte sáček mražené zeleniny (mrkev, hrášek, fazolové lusky, kukuřice). Smíchejte s čočkou a lehce pomixujte. Přidejte dvě vejce, 100 g tvrdého netučného strouhaného sýra, půl sáčku koření Gyros, půl sáčku koření Vepřová pečeně, 1 polévkovou lžíci česnekového koření a 1 lžíci kečupu light. Zpracujte v tužší hmotu (podle potřeby zahustěte strouhankou nebo drcenými kukuřičnými lupínky - já to dala půl na půl). Pečte v troubě jako klasickou sekanou.

Související témata:

Načítám