Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Vařená vejce, klobáska, sýr a salám. To je slavnostní roláda!

30 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 750 g vepřové kýty
  • 4 lžíce hořčice
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 150 g šunkového salámu
  • 4 ks vejce
  • 3/4 ks červené papriky
  • 1/2 nožičky klobásy
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 ks vejce
  • 1 čtvrtka pórku
  • 1 plátek másla
  • 1 ks cibule
  • 800 g brambor
  • 2 stonky jarní cibulky
Článek

Postup

01.

Maso na prkénku naklepejte, posolte a opepřete. Potřete hořčicí a poklaďte plátky šunky. Pak připravte náplň – nakrájejte na kostičky uvařená vejce, přidejte pokrájenou papriku, klobásu, sýr i pórek.

02.

Přidejte syrové vejce a dobře promíchejte. Připravenou směs poklaďte na maso a můžete rolovat. Stočenou a nití ovázanou roládu nechte na másle zprudka opéct ze všech stran. Poté ji přendejte do pekáčku, zalijte horkou vodou nebo vývarem, kousky cibule rozprostřete kolem, přikryjte a dejte péct zhruba na hodinu při 180 stupních Celsia.

03.

Roládu během pečení otáčejte, asi 10 minut před koncem ji odklopte a nechte vytvořit kůrčičku.

04.

Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Z hotových brambor slijte vodu a rozšťouchejte je. Přimíchejte nadrobno posekanou jarní cibulku a máte hotovo.

Tip: Využít můžete i výpek z masa – na vařiči nechte odpařit vodu, aby zbyl jen tuk. Ten zaprašte moukou zamíchejte a asi 15 minut vařte. Šťávu přeceďte a máte hotovo!

Další možnost čím naplnit vepřovou roládu.

Související témata:

Načítám