Hlavní obsah
4,0
(5)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Aktualizováno

Hovězí roštěná je skvělá na minutkovou přípravu a tudíž i na gril. Naplňte ji šťavnatými žampiony a lahodný oběd je na světě.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
Maso
  • 5 plátků hovězí roštěné
Marináda
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Nádivka
  • 5 ks žampionů
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Plátky roštěné si u řezníka nechte uříznout spíš silnější - asi 1 cm. Z oleje a utřeného česneku v misce smíchejte marinádu, kterou osolte a opepřete. V této směsi nechte maso přes noc odležet v chladničce. 

02.

Druhý den maso vyndejte e a necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Mezitím si připravte nádivku. Žampiony nakrájejte na malé kousky. Cibuli rovněž nakrájejte nadrobno. Obojí smíchejte s hořčicí, nasekanou petrželkou a přidejte kmín, pepř a sůl. Plátky masa z jedné strany nařízněte tak, aby vznikla kapsa. Naplňte nádivkou. Konce zpevněte párátkem, aby směs nevytékala. Plněné roštěnky pak grilujte na roštu z obou stran.

Reklama

Načítám