Hlavní obsah

Roštěnky plněné žampiony

Hodnocení:
(4)
Foto: archiv redakce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
střední

Hovězí roštěná je skvělá na minutkovou přípravu a tudíž i na gril. naplňte ji šťavnatými žampiony a lahodný oběd je na světě.

Ingredience pro:
5 porcí
Na maso
  • 5 plátků hovězí roštěné
Na marinádu
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
Na nádivku
  • 5 čerstvých žampionů
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce petrželky
  • sůl
  • mletý černý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Plátky roštěné si u řezníka nechte uříznout spíš silnější - asi 1 cm. Z oleje a utřeného česneku v misce smíchejte marinádu, kterou osolte a opepřete. V této směsi nechte maso přes noc odležet v chladničce. 

Krok 2: Druhý den maso vyndejte e a necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Mezitím si připravte nádivku. Žampiony nakrájejte na malé kousky. Cibuli rovněž nakrájejte nadrobno. Obojí smíchejte s hořčicí, nasekanou petrželkou a přidejte kmín, pepř a sůl. Plátky masa z jedné strany nařízněte tak, aby vznikla kapsa. Naplňte nádivkou. Konce zpevněte párátkem, aby směs nevytékala. Plněné roštěnky pak grilujte na roštu z obou stran.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek