Hlavní obsah

Rozchod: Triky mužů, jak získat ženu zpět

Foto: Thinkstock

Rad, jak zachránit krachující vztah, je bezpočetFoto: Thinkstock

Reklama

Pořádají se na to semináře a kurzy, a prý je to docela věda. O čem je řeč? Jak získat zpět ztracenou lásku! Muži znají hodně způsobů, jak na to, nevěříte? Klidně si podmaní vaše kamarádky, půjčí vám svoji plechovou lásku i vytáhnou minulost! Otázkou ale je, zda jim na to my ženy skočíme!? Co myslíte?

Článek

Lehké to není, to uznává i Leoš, zasloužilý čtyřiatřicetiletý seladon a znalec ženského uvažování. „Chce to ale jenom vytrvalost a použití několika triků, které se dají osvojit za pár dní,“ vysvětluje. Prý takhle svými radami zachránil vztah i manželství nejednomu svému kamarádovi, od kterého se odstěhovala partnerka se slovy, že je konec. Jestli i vy chcete vědět, co všechno samci udělají pro to, aby se dostali ženám zpět do přízně, čtěte! Na tyhle rady jsou i odborníci krátcí!

Muž přiznává: Za úspěchem stojí dřina

„Neztrapňujeme se, nedoprošujeme se, neslibujeme hory a doly. Do rozhovoru zapojujeme emoce, saháme si do svědomí, že jsme to a ono pohnojili, ale chceme to napravit, protože nám samotným to přece vadí,“ vyjmenovává Leoš svoje triky. A zároveň se ztotožňuje s níže uvedenými postupy, které všem mužům doporučuje:

1. Vytahujeme na světlo minulost

Zdenda: „Tohle je rada nad zlato. Smyslem setkání se ženou je, aby si vybavila všechno to krásné, co s vámi prožila, protože to vám a jí nikdo nevezme, nedá se to ukrást ani zničit. Navíc když je chlap šikovný a hraje na city dobře, pere se vyvolená sama se sebou: špatně se jí trhá pouto, které k muži měla nebo ještě má. Proto je maximálně důležité, aby se žena donutila vzpomínat. Mně osobně se to nejméně dvakrát vyplatilo! Hlavně když se zmíníte, jak moc vás mrzí, že takových krásných chvil nebylo víc. Moje bývalá i ta před ní na tohle slyšely!“

Protiúder od Lenky:„My ženy rády srovnáváme, jestli se s novým partnerem máme lépe než s tím předchozím. A taky hlavně chceme zapomínat na špatné věci. Proto když bývalá láska vytáhne jen to pěkné, můžeme jí skočit na špek. Ale už žádné průšvihy! Nikdy!"

Foto: Thinkstock

Květinami nic nezkazíte, pokud tedy nepošlete ty, které žena nesnáší nebo když si to opravdu nepřejeFoto: Thinkstock

2. Používáme silná slova plná emocí

Frogy:„Ženy slyší na superlativy. Důležité je používat slova jako nejkrásnější – třeba zážitek, nejsilnější vztah a tak dále. Každá ráda slyší, že pro někoho byla a je nejdůležitější osobou života.“

Protiúder od Lucky: „Bez tebe si život nedokážu představit. Jsi to nejlepší, co mě v životě potkalo... Která by u toho nevyměkla? Tomu se těžko vzdoruje! Nicméně důvěřuj, ale prověřuj."

3. Nechováme se hystericky

Michael: „Ženská nechce vidět chlapa, který je jako hromádka neštěstí. Správný chlap se nedoprošuje, ale působí jako silná osobnost. Na tom, jak oduševněle, klidně a nehystericky bude vystupovat, záleží většina úspěchu. Ženu to totiž donutí přemýšlet, jestli to opravdu ještě nezkusit, a je ráda, že má možnost volby. Já třeba často používám frázi: Tak jak myslíš, Petro, já jsem ti k tomu svoje řekl, zbytek už je na tobě."

Protiúder od Jarky: „Holky většinou chtějí to, co zrovna nemají a o co se musí snažit, proto dobývání je dobrá mužská taktika. Nic se ale nemá přehánět. Když jsou chlapi nadřazení, povýšení a přemíru chytří, daleko to nedotáhnou."

4. Přiznáváme se

Lukaso: „Nemá cenu zapírat. My chlapi jsme občas hlavy dubové, a když ne, platí pravidlo číslo jedna, které se zásadně jen před dámami přiznává! Když tedy nějaká vytáhne, jaké má muž špatné vlastnosti, co jí na něm vadí, v čem jejich společný vztah zvoral, nezapíráme, ale otevřeně se přiznáváme. Ano, máš pravdu, Radko, byla to moje chyba a já chápu, že tě to vzalo. Ještě že se to ale stalo, protože díky tomu jsem si uvědomil, co dělám špatně a na čem chci dál zapracovat. Tohle zapůsobí skoro vždycky!“

Protiúder od Michaely: „O tomhle se musíme přesvědčit, a to někdy trvá až do konce života. Chce to neustálé důkazy!"

Jen slova ale nestačí! Za chlapa hovoří hlavně činy, takže co dál?

5.Tiše vyvíjíme aktivitu

Rumcajs: „Jestli se dva rozcházejí, není to z minuty na minutu, zvlášť když žijí v jedné domácnosti. Proto přidělat poličku, opravit jí konečně auto nebo smontovat komodu by mělo být samozřejmostí, ale bez ptaní! Toto zásadně děláme sami a bez jejího vědomí! Nikdo přece nechce, aby si myslela, že chlapovi teče do bot. Pokud se to provede v tichosti a nepočká se ani na její díky, tak si dotyčná řekne, že se fakt snažíte. Když jsem se rozcházel s Klárou, dal jsem jí dohromady posilovací stroj. Když přišla a řekla díky, odpověděl jsem, že je to to nejmenší, co pro ni ještě můžu udělat, a že jsem to dělal rád. Usmála se a za pár dní mi napsala, že mě za to zve na oběd."

Protiúder od Simony:„Nenádálý zájem je podezřelý. Jestli chlap v minulosti nikdy nic takového neudělal, je jasné, o co mu jde. Jen aby už nebylo pozdě."

Foto: Thinkstock

Dokázat, že bez vás nemůže být, není od věciFoto: Thinkstock

6. Získáme si její kamarádky

Štěpán: „S kým se každá chodí radit? S kámoškami! Pokaždé, když jsem chtěl, aby se moje přítelkyně něco dozvěděla, dostal jsem se do jejich blízkosti. Je třeba jim podsunout myšlenku, jak moc vám přítelkyně nebo manželka chybí a co všechno byste byl ochoten obětovat jenom proto, aby se vrátila. V závěru přidáte větu, ať o tom kámošky radši pomlčí, že nechcete situaci komplikovat, čímž dosáhnete pravého opaku – hned budou žhavit dráty.“

Protiúder od Olgy: „Jak podlé! Názor kamarádek je pro nás důležitý, ale ani ony se lehce nedají zmást. Tak bacha na to, aby z toho nebyl kolektivní trapas."

7. Půjčíme jí svoje auto

Honza: „Auto je symbolem mužství a moci, což ženy moc dobře vědí. V překladu to znamená, že když jí půjčíme něco, na čem nám moc záleží, projevíme gesto důvěry. I kdyby to mělo stát něco za opravu.“

Protiúder od Nory: „Jó, tak tohle není jen tak. V autě mého bývalého jsem si musela sundávat i boty, aby se náhodou neušpinilo. Jestli budu mít klíčky od partnerova fára k dispozici pořád, asi si budu myslet, že mu na mně fakt záleží."

8. Respektujeme její rozhodnutí

Aleš: „Není nic horšího, než když si jeden něco nepřeje, ale druhý to jako na truc dokola dělá. Pochopil jsem to, když jsem svojí přítelkyni, se kterou jsem procházel krizí, neustále posílal nějaké dárečky do práce. Několikrát mě prosila, ať to nedělám, ale já si nedal říct. Moje snažení tak mělo naprosto opačný efekt. Naštvala se a poslala kamarádku, aby mi všechny věci vrátila. Teď už vím, že vlezprdelkovstvím a nátlakem muž nikdy ničeho nedosáhne! Pozornosti ano, ale s mírou!"

Protiúder od Klaudie: „Chlap dotěrný jako podomní prodejce nádobí je na odstřel, s tím souhlasím. Jestli někdo touží po partnerském návratu, ať kouká drahé polovičce dopřát trochu prostoru. Když přijde sama na to, že to zkusí znovu, o to líp, ne?"

Ženy často řeší, jestli by si v budoucnu nevyčítaly, že to ještě jednou nezkusily, hlavně když muž tak okatě dává najevo svou snahu na sobě tvrdě pracovat. Ale je jasné, že kde dojde ke ztrátě důvěry nebo k opravdu zásadním rozporům, tak je šance na „znovuslepení" vztahu mizivá.

Pokud muži se svými triky neuspějí, léčí si bolest z rozchodu takhle: Nevěra, rozchod. Jak léčí bolest muži a jak ženy?, posléze se otřepou a opráší svoje staré namlouvací rituály: I muži mají své rituály. Takhle balí ženy, a život jde dál!

Tak co říkáte tomu, jak si muži zpracovávají ženy k návratu? Je snadné nebo naopak těžké jejich trikům odolat? A na co vás „utáhnul“ třeba ten váš?

Reklama

Načítám