Hlavní obsah

Rozevláté tuniky vládnou létu!

Foto: Isifa

Tuniky v letních měsících opravdu letíFoto: Isifa

Reklama

Tuniky letí v letních měsících… a není se čemu divit! Jsou neuvěřitelně pohodlné, praktické a stylové. Máme pro vás nejrůznější druhy od jednoduchých až po divoce vzorované. Prohlédněte si našeho průvodce, a vyberte si tu přesně pro vás!

Článek

Letní tuniky jsou dnes již stálou součástí šatníku mnohých z vás. Milujete je pro jejich nádherně prodyšné materiály, pro jejich krásné zdobení i vzory, pro jejich promyšlenou délku – ta může u tunik sahat až do půli stehen, a zakrývá tak širší zadeček či boky. Tuniky jsou kouskem oblečení, jehož hlavní prioritou bývá především pohodlnost, hodí se tedy na volné chvíle, při kterých se chcete cítit dobře, ale nerezignovat při tom na styl! Tato jejich vlastnost je pak doplněna v menší či větší míře zdobením korálky, výšivkami či krajkami i divokými vzory, které z pohodlné tuniky dělají vysoce módní kousek!

Jednobarevné i kostkaté – a hlavně neuvěřitelně pohodlné!

Jednobarevné tuniky jednoduchého střihu jsou přímo ztělesněním pohodlnosti, dělají se z lehkých bavlněných i lněných materiálů, abyste se cítily maximálně příjemně. A to rozhodně budete! Tyto tuniky se perfektně hodí na posezení s přáteli, na výlet i na piknik v trávě – lehce z nich ale vykouzlíte, doplníte-li je barevným šátkem, vestičkou či krátkým sakem, páskem, kloboukem a dalšími doplňky, skvělý uvolněný outfit, který z vás vytvoří pohodovou a nenucenou krásku! Pořiďte si taky nějakou, a uvidíte, že se vám z ní nebude chtít svlékat!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): HM 410 Kč, Vero Moda 965 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda 965 Kč, HM 682 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Jackpot 2046 Kč, HM 545 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 554 Kč, Vero Moda 602 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda 723 Kč, Jackpot 2729 KčFoto: archiv firem

Zářivě bílé – lehčí než vzduch

Zářivě bílé tuniky jsou symbolem letošního léta – bílá barva evokuje lehkost, čistotu a nevinnost a je přímo stvořená pro horké dny! Není pravdou, že byste se měly nejdříve opálit, abyste tento odstín bílé mohly nosit – vypadá totiž skvěle i na alabastrové kůži! Bílou tuniku lehoučkou jako pírko můžete nosit k sukním i džínům – skvěle vypadá v kontrastu s tmavě modrým denimem. Delší tuniky můžete dozdobit páskem v oblasti boků, kde je to pohodlnější, nebo v pase, kde je to sice méně pohodlné, ale zase zvýrazníte siluetu. Uvidíte samy, jak svěže se v ní budete cítit!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 723 Kč, Lindex 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše HM 410 Kč, 355 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše HM 410 Kč, 682 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 499 Kč, Vero Moda 650 KčFoto: archiv firem

Vzory – divoké i květinové

Jedním z nejčastějších prvků, které tuniky ozvláštňují, jsou nejrůznější vzory. Není divu, když jsou jedním z hlavních trendů letošního jara (jak na tento trend, se můžete podívat v článku Móda: Objevte kouzlo potisků!)! Můžete si vybrat mezi romanticky jemně kvítkovanými, většími květy, vzory, které připomínají zdobení totemů domorodých kmenů, nebo geometrickými pruhy a abstraktními obrazci. Každý ze vzorů působí jiným dojmem – kvítky něžně, velké květy sebevědomě a vesele, indiánské vzory zemitě a exoticky a abstraktní vzory umělecky. Pokud se bojíte vzory mixovat, zvolte k nim jednobarevné kalhoty či sukni. I tak budete ostatním vzorem!

Foto: archiv firem

Na foto: vše Debenhams 546 Kč, 464 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 546 Kč, Esprit 964 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše HM 410 Kč, 218 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): HM 682 Kč, KappAhl 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 499 Kč, Mango 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda 844 Kč, Zara 1206 KčFoto: archiv firem

Zdobené výšivky a korálky – etno i folklór

Tyto tuniky představují kompromis mezi tunikami jednoduchými a výraznými. Velmi často připomínají haleny à la Nikola Šuhaj loupežník, které byly naprosto běžným venkovským oblečením. Jsou sice střídmé a často v přírodních, tlumených barvách, ale jejich uměřenost je rozvířena zajímavým propracovaným zdobením v podobě korálků či efektně umístěnou a dokonale provedenou výšivkou. Skvěle vypadají s úzkými džínami či barevnými kalhotami (jak jsme tento trend pojali my, můžete zjistit v článku Módní hvězda v barevných kalhotách). Pro ty z vás, které na oblečení milují detaily nebo si v nich dokonce libují, je tento typ přesně to pravé.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 675 Kč, Mango 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 723 Kč, Mango 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 491 Kč, Topshop 1092 KčFoto: archiv firem

Padly vám některé z nich do oka? Těšíme se na vaše názory.

Reklama

Načítám