Hlavní obsah

„Fofr" večeře: Dejte si toasty!

Foto: Thinkstock

Plněné toasty jsou rychlá a chutná večeřeFoto: Thinkstock

Reklama

Toasty jsou něco jako pizza – dáte si na ně všechno, co vám chutná, zapečete je a za několik minut si na nich už blaženě pochutnáváte. Jestli už vás omrzela kombinace šunka+sýr+kečup, vyzkoušejte ty naše. Myslím, že dnešními kombinacemi chutí budete i překvapeny!

Článek

Salámové toasty

15 dkg poličanu nakrájejte na menší kostičky a k tomu cca půlku cibule na kroužky. Rozpalte pánev a obojí na ní osmahněte. Dochuťte 2 lžícemi kremžské hořčice, pepřem a solí. Směs namažte na máslem potřený toastový chléb, zasypte strouhaným tvrdým sýrem, přiklopte druhým plátkem chleba a zapečte v sendvičovači.

Pálivé toastíky

1 celou cibuli nakrájejte nadrobno (jak nejlíp na to jsme vám už ukázali ve Škole vaření ZDE), zlehka ji orestujte na rozpáleném oleji. Přidejte 10 dkg kuřecího masa nakrájeného na tenounké nudličky, k tomu ještě 10 dkg pikantního salámu nakrájeného na kostičky a kousíčky anglické slaniny. Nakonec přidejte 2 prolisované stroužky česneku, 2 lžíce kečupu a trochu mleté pálivé papriky. Duste asi 15 minut, směs navršte na toastový chleba, přiklopte druhým a dejte zapéct na 2 minuty do sendvičovače.

Toasty s kuřecí šunkou a sýrem Feta

Plátek toastového chleba pomažte bylinkovým máslem a rozprostřete na ně listy bazalky (čerstvou bazalku si můžete pěstovat i doma za oknem. Jak? Přečtěte si článek Největší chyby v pěstování bylinek). Na bazalku navršte silnější plátek kuřecí šunky, sýr Feta, osolte a opepřete, přiklopte druhým plátkem toastového chleba a dejte zapéct.

Foto: Penam

Toasty s kuřecí šunkou a sýrem FetaFoto: Penam

Sladko-slané toasty Hawai

Toastový chléb potřete máslem, poklaďte ho plátky šunky, nastrouhaným tvrdým sýrem a kousky ananasu (ideálně podélně rozkrojeným kompotovaným kolečkem). Přiklopte druhým chlebem a zapečte.

Toasty s tvarohem a ovocem

Oba plátky toastového chleba potřete měkkým tvarohem a připravte si jakýkoli kompot, který máte rády. Na jeden plátek chleba položte vždy 2 plátky jablka, kolečka banánu a lžičku ovoce. Můžete přidat i skořici nebo rozinky. Přiklopte druhým plátkem a zapečte.

Toasty s taveným sýrem a křenem

Smíchejte 2 kostky taveného sýra se dvěma lžícemi másla, přidejte na kousíčky nakrájený šunkový salám a prolisované 2 stroužky česneku. Směs navršte na toastový chléb, posypte nastrouhaným křenem, zakryjte druhým plátkem a zapečte v sendvičovači.

Jaký sendvičovač vybrat?

V kamenných i internetových obchodech narazíte na opravdu rozmanitou nabídku sendvičovačů. Ty tam jsou doby, kdy existoval jeden černý typ, který uměl jen toasty-trojúhelníčky. K dostání jsou nejen čtvercové plotýnky, ale také nástavce ve tvaru mušle (OBH Nordica 6943 Chilli) nebo Mickey Mouse (Ariete Disney 198). Jiné šikovné přístroje zvládnou i více věci, stačí jen vyměnit plotny (Tefal Avanté 3v1 umí vafle, sendviče a dokonce i grilovat). Výměnné plotýnky s nepřilnavým povrchem můžete umývat i odděleně v myčce (ETA 3156). Dobrou vychytávkou je i časovač, který vám odpočítá dobu opékání (Philips HD 4215), nebo skladnější varianta, která „zvládne“ najednou udělat jen jeden sendvič (OBH Nordica 6937).

Tak ať se vám dobře zapéká!

Reklama

Související témata:

Načítám