Hlavní obsah

Rychlé, levné a zdravé řízečky v mandlové mouce s parmazánem

Foto: Pixabay

K obědu i večeři řízečky v mandlové mouce s parmazánemFoto: Pixabay

Patříte do týmu kuřecích řízků na Vánoce, ale chcete letos zkusit něco nového? Co takhle řízečky v mandlové mouce s parmazánem?

Článek

Je to něco úplně jiného, než pořád jen klasické řízky v trojobalu. Mandlová mouka je navíc zdravější a dodá pokrmu nové chutě. Řízečky v mandlové mouce jsou zcela bez lepku a hodí se i během keto diety. A co si na řízečky v mandlové mouce s parmazánem připravit?

Ingredience

  • 500 g krůtích nebo kuřecích prsou -
  • 100 g blanšírované mandlové mouky -
  • 40 g strouhaného parmazánu -
  • 1–2 vejce -
  • sůl -
  • pepř -
  • ½ lžičky skořice -
  • ½ římského kmínu -
  • sádlo nebo olej -
Foto: Pixabay

Jednoduchá a rychlá přípravaFoto: Pixabay

Návod k přípravě

1. Maso si očistěte a nakrájejte na medailonky.

2. V jedné misce si smíchejte mandlovou mouku a parmazán, ve druhé misce rozklepněte vejce, našlehejte vidličkou a přisypejte směs koření.

3. Kousky masa postupně namáčejte nejprve ve vejci s kořením, poté nechte chvíli okapat a vložte do mandlové mouky s parmezánem, ve které jej pořádně obalte.

4. Vymažte pečicí plech sádlem nebo olejem a obalené řízečky na něj poklaďte. Vložte do rozpálené trouby na 200 °C a pečte 12 - 15 minut, pak řízečky otočte a pečte dalších 12–15 minut, aby se krásně do zlatova opekly z obou stran.

5. Můžete podávat s tradičním bramborovým salátem nebo třeba s dipem z bylinek.

Foto: Pixabay

Mandlová mouka – zdravá a chutná varianta do všech pokrmůFoto: Pixabay

Mandlová a jiné ořechové mouky

Mouky vyráběné z ořechů mají mnoho výhod oproti klasickým obilným moukám. Neobsahují lepek, jsou plné vitaminů a minerálů a dalších přínosných látek pro naše zdraví. Mohou se pochlubit výraznějšími a rozmanitějšími chutěmi, které oceníte při přípravě jak sladkých, tak i slaných pokrmů. Vhodné jsou i během keto diety.

Mandlová mouka jako zdravá ingredience na vaření

Mandlová mouka obsahuje velké množství vitaminu E, který působí jako antioxidant, posiluje imunitní systém a je dobrý pro zdravou a krásnou pleť. Dodá vám až 15 % denního množství hořčíku, který podporuje správnou funkci nervového systému a pomáhá regenerovat celé tělo. Zároveň v mandlové mouce najdete také velké množství vlákniny. To udrží váš zažívací systém ve vynikajícím stavu a podpoří vaše trávení.

Foto: Pixabay

U nás najdete i müsli bez lepkuFoto: Pixabay

Další zajímavé přísady

Mandlovou mouku, lískooříškovou mouku, arašídovou mouku či kokosovou mouku najdete na stránce Bezva-Zdraví.cz. Kromě oříškových mouk si zde ovšem můžete vybrat také oříšky, semínka, sušené ovoce, luštěninové těstoviny, vánoční dárkové balíčky, müsli bez lepku, kaše bez lepku či chlebové směsi. Nakupovat zde můžete zcela bezpečně z pohodlí domova. A navíc při objednávce nad 1500 Kč máte dopravu zdarma. S Bezva Zdraví budete mít bezva den!

Reklama

Načítám