Hlavní obsah

Rychlokurz pro drzé holky

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zahrát si na potvůrku nezaškodíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být hodná holka, nebo si zahrát na mazanou lišku? Kdo sedí v koutě, moc toho nedokáže, proto potvůrky vystrkují drápky, aby dosáhly svého. Zajímá vás, kdy se vyplatí mít ostřejší lokty a proč se máte naškolit na mrchu?

Článek

Účetní Kamila byla zamilovaná do svého přítele a jejich vztah měl být za pár měsíců korunován svatbou. Od okamžiku, kdy tuto novinu oznámili okolí, začaly se v poštovní schránce objevovat anonymy o její nevěře a špatných úmyslech se svým nastávajícím. Ten nad tím ze začátku mával rukou, ale když přibyly noční telefonáty, v nichž záhadný ženský hlas tvrdil, že jako dobrá přítelkyně nevěsty ví vše o jejích záletech, začal mít pochybnosti. Když našel v ložnici cizí košili, přišly na řadu hádky. Kamila zjistila, že svatbu jí nepřála závistivá kamarádka. Bohužel se jí to povedlo. Kamilin vztah se rozpadl. Tomu se říká - kamarádka mrcha.

Servírka Monika byla v kolektivu oblíbená, hosté ji chválili, práce ji bavila. Po šichtě si mnohdy zašly poklábosit na skleničku a probrat novinky. V jeden takový večer se dozvěděla, že se ze společné šatny ztratily peníze. Všechny zúčastněné se shodly, že je obnos nejspíš někde založený a brzy se najde. Situace se však zanedlouho opakovala. Provozní restaurace tedy připravil past - označil pár bankovek křížky a vložil do kabelky, kterou nechal pod lavicí. U koho se označené peníze našly? U Moniky. Následné nepříjemnosti, vyhazov a zkaženou pověst jí zařídila jedna z kolegyň, která žárlila na její úspěchy u hostů. Monika měla smůlu. Kolegyně byla mrcha.

Ani jeden z těchto případů neskončil trestem pro záškodnice. Co to znamená? Rozhodně ne to, že byste měly dělat stejné (ošklivé) věci, ale vezměte na vědomí, že mrchám se evidentně daří v některých situacích lépe než vám, hodným holkám. Proto popřemýšlejme, kdo je mrcha. „Naše" mrcha zná své meze, které nepřekročí, neb by jí to hrdost nedovolila. Zamyslete se, určitě ji ve svém okolí objevíte, a učte se od ní. Poznáte ji tak, že...

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Jste šedá myška, nebo dravá mrška?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nedává nikomu nic zadarmo

Šedá myška tiše sleduje, až jí kořist a slávu sebere dravější kolegyně. Problém je už jen v tom, že sebejistá potvůrka ví, že si to k šedé myši prostě může dovolit. Ta se totiž nezmůže na odpor a přijímá jen to, co na ni zbyde. Jestli se poznáváte, řekněte dost a změňte pravidla hry. I mrcha se musela svému postoji naučit, takže to zvládnete i vy. Ráno po probuzení věnujte třeba při čištění zubů pár chvil myšlenkám na úspěch, povzbuďte se. Na okolí nebuďte agresivní ani provokativní, důležitá je sebejistota. Základ je ukrytý v myšlence, vše ostatní přijde samo.

Reklama

Související témata:

Načítám