Hlavní obsah

Rychlovka k večeři? Dejte si omeletu!

Foto: Mia Mirrelli

Omelety můžete připravit na spoustu způsobů, tři z nich vám přinášíme v dnešním vaření

Hledáte tip na jídlo, které je během několika minut uvařené a připravené k servírování? Proč nesáhnout po receptech na chutné vaječné omelety? Hotové jsou raz dva, celé krásně nadýchané, a navíc je můžete připravit snad na milion způsobů. Začít můžete hned, třeba našimi třemi tipy!

Článek

Jak si poradit se správnou vaječnou omeletou, vás už před časem učil šéfkuchař Martin Bušek. V článku Škola vaření: Umíte uvařit vejce je vše do detailů popsané, takže nyní jen stručně:

  • Nešlehejte metličkou, jen vejce krátce vidličkou promíchejte, aby se spojila.
  • Vajíčka nalijte na pánev, nechte pár vteřin, a poté do omelety zasáhněte vařečkou tak, že tekutá vajíčka promícháte vždy od krajů ke středu.
  • Pak už stačí jen pár minutek na dojití a můžete podávat.
  • Celou omeletu na pánvi neotáčejte.
  • Pokud ji chcete mít opravdu krásně nadýchanou, strčte ji s pánví do trouby.
  • Někdo dělá omelety tak, že směs připraví ze žloutků a tu poté promíchá s ušlehanými bílky. Také varianta!

A teď už pojďte vařit.

A jak děláte omelety vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC