Hlavní obsah
Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Bramborová omeleta do trouby patří ke skvělým rychlovkám, které pro svoji chuť nadchnou.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 400 g brambor
  • 1 lžíce másla
    7
  • 6 ks vejce
    3
  • 150 g balkánského sýru
    7
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 lžíce čerstvého oregana
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 10 ks cherry rajčat
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Očištěné brambory nakrájejte na tenké plátky a vyložte jimi koláčovou nebo dortovou formu, kterou jste vymazali máslem.

02.

Brambory nechte 15 minut v troubě na 180 stupňů. Formu vyjměte, nalijte do ní vaječnou směs a vraťte na 12–15 minut zpět do trouby. Vaječnou směs připravíte smícháním vajec, rozdrobeného sýra, pokrájené jarní cibulky (stačí 2 natě), oregana, půlek rajčátek, soli a pepře.

Pokud se pečeným bramborám nebráníte, ba naopak, vyzkoušejte bramboráky se zelím pečené v troubě.

Související témata:

Načítám