Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Času málo, a hlad je velký? Snadná pomoc! Přichystejte pro partnera nebo klidně celou rodinu voňavé gnocchi a k tomu povedenou limonádu. Jak?

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 250 g gnocchi
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 3 ks šalotky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 50 g parmazánu
  • 100 g schwarzwaldské šunky
  • 2 lžíce oleje
Limonáda
  • 4 ks limetky
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce cukru
  • 1 l perlivé vody
  • 200 ml vody
Článek

Postup

01.

Začněte limonádou, aby se stihla vychladit. Do menšího hrnce dejte vařit 200 ml vody, zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky, 2 limetky rozdělte na plátky. Nakrájený zázvor, limetky, cukr a snítku tymiánu dejte do vroucí vody a nechte vše asi 5 minut vařit.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

02.

Šalotku nakrájejte najemno, rajčata a rukolu dobře omyjte.

03.

Do hrnce nalijte vodu na noky, osolte ji a dejte ji vařit. Pokud se vám příčí myšlenka předvařených noků, vyměňte je za čerstvé těstoviny.

04.

V pánvi rozpalte olej a začněte na něm šalotku pomalu opékat. Nakrájejte šunku na kostičky. V pánvi k lesklé šalotce přihoďte rajčata a pokrájenou šunku. Obojí nechte krátce prohřát.

05.

Limonádu stáhněte z plotny, přeceďte a tekutinu nechte vychladit – na okně, v lednici, nebo ideálně kostkami ledu.

06.

Do vroucí vody vhoďte předvařené noky.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

07.

Ohřáté noky přeceďte a přidejte do pánve k základu. Teď se musí jen pár minut opékat. V závěru už jen ke směsi přidejte rukolu, nastrouhaný či nakrájený parmezán, osolte, opepřete a podávejte.

08.

Limonádu dolijte perlivou vodou, nazdobte měsíčky limetky, případně snítkou tymiánu a ledem.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Související témata:

Načítám