Článek
Postup
01.
Začněte limonádou, aby se stihla vychladit. Do menšího hrnce dejte vařit 200 ml vody, zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky, 2 limetky rozdělte na plátky. Nakrájený zázvor, limetky, cukr a snítku tymiánu dejte do vroucí vody a nechte vše asi 5 minut vařit.

Foto: Mona Martinů
02.
Šalotku nakrájejte najemno, rajčata a rukolu dobře omyjte.
03.
Do hrnce nalijte vodu na noky, osolte ji a dejte ji vařit. Pokud se vám příčí myšlenka předvařených noků, vyměňte je za čerstvé těstoviny.
04.
V pánvi rozpalte olej a začněte na něm šalotku pomalu opékat. Nakrájejte šunku na kostičky. V pánvi k lesklé šalotce přihoďte rajčata a pokrájenou šunku. Obojí nechte krátce prohřát.
05.
Limonádu stáhněte z plotny, přeceďte a tekutinu nechte vychladit – na okně, v lednici, nebo ideálně kostkami ledu.
06.
Do vroucí vody vhoďte předvařené noky.

Foto: Mona Martinů
07.
Ohřáté noky přeceďte a přidejte do pánve k základu. Teď se musí jen pár minut opékat. V závěru už jen ke směsi přidejte rukolu, nastrouhaný či nakrájený parmezán, osolte, opepřete a podávejte.
08.
Limonádu dolijte perlivou vodou, nazdobte měsíčky limetky, případně snítkou tymiánu a ledem.

Foto: Mona Martinů