Hlavní obsah

Malichernosti už dávno neřeším

Foto: archiv Jolany Voldánové

Oblíbená televizní moderátorka Jolana VoldánováFoto: archiv Jolany Voldánové

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sympatická televizní moderátorka Jolana Voldánová si svůj volný čas striktně hlídá. Aby ne, vychovává tři děti, bydlí za Prahou a vychutnává si společné rodinné chvíle. Rozhovor jsme proto vedli e-mailem.

Článek

Od roku 1993 jste v České televizi, máte představu, čemu se budete věnovat, až jednou v televizi skončíte?

Představy a plány mám různé, ale nehraju na „coby kdyby". Jsem zaměstnanec České televize, dělám práci, která mě baví, a co bude dál, je ve hvězdách.

Měla jste nějaký televizní vzor?

Ani ne. Ve chvíli, kdy k někomu „vzhlížíte", máte tendenci ho kopírovat, nějak napodobovat, a to i nevědomky. Já jsem nikdy neměla, ani jako malá holka, žádné idoly mezi zpěváky nebo herci. Víc mě vždycky zajímali lidi kolem mě, z masa a kostí, než nedotknutelné hvězdy. Jsem přesvědčená, že jen ten, který najde svoji vlastní cestu, může být skutečně úspěšný, a co je ještě podstatnější, i opravdu šťastný.

Sledujete zahraniční televizní stanice pro srovnání a inspiraci?

Snažím se, ale moc času nemám. Za prvé, doma nemáme zahraniční televizní stanice, bohatě vystačíme s domácí nabídkou. Takže pokud, podívám se ráda v práci. Ale většinou v případech, které mě opravdu zajímají. Hlavně když je nějaká událost, o které vím, že ji budeme vysílat i my. To mě samozřejmě zajímá, jak dané téma uchopili jinde.

Foto: archiv Jolany Voldánové

S Terezkou, Kačenkou a VojtouFoto: archiv Jolany Voldánové

Které pořady na obrazovce si určitě nenecháte ujít?

Upřímně, moc televizi nesleduji. Z profesního zájmu asi nejčastěji koukám na zprávy a publicistiku, a to hlavně na naší zpravodajské ČT24. Pak se ráda dívám na Krause a Šípa. Občas sleduju seriál Dr. House, který mě opravdu baví, a to je asi tak všechno. U žehlení si většinou pustím nějaký film.

Vychováváte s manželem tři děti. Jen čtyřletá Kačenka je vaše společné dítě. Jak se respektují otcové a jak vy s matkou patnáctileté Terezky?

Vzhledem k tomu, že „otcové ani matky" nemají potřebu se navzájem stýkat, tak jsme zcela bezkonfliktní. My s Petrem žijeme svůj život a naši bývalí partneři zase ten svůj. Kvůli dětem žádné spory nemáme, naštěstí!

Žijete několik posledních let na venkově blízko Mladé Boleslavi. Určitě je to pro děti mnohem příjemnější prostředí než Praha. Máte tuhle oblast ráda? Jistě je zajímavější nedaleký Máchův kraj, okolí Bezdězu...

Okolí Mladé Boleslavi, to je vlastně taková brána do Českého ráje na jedné straně, a jak vy říkáte, do kraje Karla Hynka Máchy na straně druhé. A upřímně, je tu prostě nádherně. Po čtyřech letech můžu s jistotou říct, že bych neměnila. Do televize to mám autem čtyřicet minut, a to se dá hravě zvládnout. Jsem šťastná, protože vidím, jak to tu naše děti baví. Do města, do školy to mají autobusem pár minut a do přírody, do lesa nebo do bazénu na zahradě doslova pár kroků.

Reklama

Načítám