Hlavní obsah

S rohlíkem Delta šestkrát kolem zeměkoule

Reklama

Všichni ten obrázek známe: dítě sedí v kočárku jako král na trůnu, jen místo žezla třímá v ruce rohlík, který spokojeně okusuje (nebo ožužlává). Platí to od nepaměti. Společnost United Bakeries má v portfoliu stovky výrobků, ale klasický rohlík je suverénně zbožím nejprodávanějším. Každý den se ve třinácti českých pekárnách společnosti vyrobí v průměru 3,4 miliony kusů.

Článek

Pokud bychom z roční produkce rohlíků Delta vytvořili řetězec, obtočil by zeměkouli kolem rovníku, kde obvod představuje 40 075 km, více než šestkrát. Je zřejmé, že lidé v Česku ani v záplavě moderních cereálních a jiných výrobků na svůj oblíbený rohlík nedají dopustit. Nejen děti ho opravdu milují!

Klasický rohlík nabízí společnost United Bakeries bez posypu, sypaný solí nebo mákem. V nabídce je ale i rohlík sypaný sýrem či rohlík speciál sypaný solí a kmínem. V kategorii cereálního pečiva nabízí společnost selský rohlík, rohlík graham, rohlík sójový, cerea rohlík a rohlík tmavý.

Popularita obyčejného tradičního rohlíku rozhodně není na ústupu a pro mnohé je čerstvý rohlík namazaný máslem nedostižnou pochoutkou, což si Češi uvědomí většinou nejsilněji při dlouhodobém pobytu v zahraničí.

Více najdete na stránkách Delta a United Bakeries!

Reklama

Související témata:
Zeměkoule

Načítám