Hlavní obsah

Sáčko a blejzr vám letos nesmí chybět! Vyberete si?

Foto: Isifa

Najděte si u nás své sáčko!Foto: Isifa

Reklama

Zatímco dříve byla sáčka kouskem, ve kterém i sebeukázkovější postava vypadala poněkud neforemně (nehledě na to, že vás stylově zařadila mezi postarší, usedlé dámy), jejich současné prototypy vaše křivky naopak zdůrazní. Ať už si takové sáčko přehodíte přes večerní šaty nebo ho obléknete k bílému tričku a džínům, rozhodně zabodujete.

Článek

Sáčka a blejzry (jednořadá delší saka, zpravidla s většími kapsami) jsou bezesporu kouskem, který nesmí chybět v žádném ženském šatníku. Jsou totiž naprosto univerzální.

Nadčasová saka jako součást byznys looku

Klasikou jsou saka, která jsou vypasovanější a mají jednoduchý střih. Takové sáčko totiž unosíte opravdu ke všemu. Jak k ležérnějším modelům, tak i ke všem elegantním outfitům. Vypasovaná sáčka jsou navíc nedílnou součástí byznys looku. Většina žen se uchyluje k černé barvě, naprosto luxusně ale vypadají také sněhově bílá sáčka. Pokud se vám proto černá klasika tak trochu zajedla, ale v práci si nemůžete dovolit moc experimentovat, jděte do něj.

Krásně bude vypadat jak s klasickými černými kalhotami, tak i v kombinaci s šaty nebo pouzdrovou sukní (a ty rozhodně noste, jsou totiž elegantní i sexy). Nadčasová jsou pak tvídová sáčka, která se rozhodně dají zařadit mezi kousky, které budete nosit znovu a znovu, více zde.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 599 Kč, Lindex 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 1299 Kč, Esprit 3250 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše H&M 999 Kč, 999 KčFoto: archiv firmy

Ležérnější boyfriend styl

Sáčka v boyfriend stylu připomínají saka, vypůjčená od vašich drahých poloviček. Jsou delší, volnější a mají jednoduchý minimalistický střih. Často mívají také ohrnuté rukávy. Boyfriend sáčka jsou v posledních sezonách velmi trendovou záležitostí, oproti vypasovaným střihům působí naopak uvolněně. Pokud je přehodíte přes šaty, dodáte jim ležérnější vzezření. Díky volnějšími střihu vypadají nejlépe s užšími kalhotami, na jaře je rozhodně unosíte ke kraťasům i sukním.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 999 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1999 Kč, Topshop 2000 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Reserved 1099 Kč, NewYorker 999 KčFoto: archiv firem

Nezapomínejte na potisky a barvy

Žádné milovnici módy by ale kromě klasických typů sak nemělo chybět také jedno vybarvené, případně vzorované sáčko. Právě takový kousek vás totiž spolehlivě zachrání ve dnech, kdy „nemáte co na sebe“. V kombinaci s jednoduchými outfity totiž vypadá nejlépe. Ve většině obchodů už se vesele prodávají kolekce na jaro a léto, barevných sáček máte proto na výběr celou řadu. Hitem budou hlavně pastelové tóny, vedle ale nešlápnete ani s výraznými barvami nebo potisky. O tom, co bude (nejen) na jaře trendy, se dozvíte více ve článku Móda: Tohle se bude nosit v roce 2012!.

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Asos 2000 Kč, 2400 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše F&F, info o ceně v obchoděFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 1299 Kč, Promod 1200 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Only 1150 Kč, Reserved 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Zara 1499 Kč, 2799 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 3300 Kč, United Colors of Benetton, info o ceně v obchoděFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda 1050 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Nosíte sáčka, nebo jim nějak nemůžete přijít na chuť? A která vám padla do oka? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám