Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vepřovou panenku pro více osob opečte vcelku na pánvi a poté ji chvíli dopečte v troubě. Teprve pak ji  krájejte na plátky, bude tak ještě šťavnatější.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky vepřové panenky
  • sůl
  • sladká mletá paprika
  • panenský olivový olej
  • 1 balení mozzarelly
  • 2 hrsti polníčku
  • 100 g parmské šunky
  • hrubě mletý pepř
Článek

Postup

01.

Plátky (vyšší a silnější) vepřové panenky osolte, obalte v mleté paprice a krátce zprudka orestujte na olivovém oleji. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky. 

02.

Na talíře rozdělte polníček, mozzarellu a plátky parmské šunky a poklaďte masem. Vše osolte, okořeňte hrubě mletým barevným pepřem a zakápněte olivovým olejem.

Reklama

Související témata: