Hlavní obsah

Pogodová se na Fidlovačce zamilovala!

Foto: Petr Našic

Sandra Pogodová a Lumír OlšovskýFoto: Petr Našic

Reklama

Jednu z posledních divadelních premiér minulé sezony, Song pro dva, uvedlo na svých prknech nuselské Divadlo Na Fidlovačce. V komorním muzikálu z Broadwaye září vedle ostříleného herce Lumíra Olšovského energická Sandra Pogodová. A opravdu stojí za to ji vidět!

Článek

Po dvouměsíčních divadelních prázdninách se na scénu Divadla Na Fidlovačce vrací muzikálová komedie Song pro dva. Ten zábavný kousek původně vzešel z rukou tvůrčí trojice, kterou tvořil komediograf N. Simon, komponista a držitel tří Oscarů M. Hamlisch a uznávaná textařka C. B. Sagerová. Světová premiéra se uskutečnila už v roce 1979 na newyorské Broadwayi. „They`re Playing Our Song“, jak se v originále hra jmenuje, uvedlo v Čechách už dříve divadlo Semafor (pod názvem Každý má svého Leona) nebo také Slovácké divadlo v Uherském Hradišti.

Představení nás přenese do ohnisek americké zábavy - New Yorku a Los Angeles. Příběh vypráví o milostném vzplanutí dvou umělců. „Mladá začínající textařka Sonia Walsková (Sandra Pogodová) navštíví populárního skladatele Vernona Gersche (Lumír Olšovský). Ten rozpozná její talent a nabídne jí spolupráci,“ uvádí děj Brita Bendová z Divadla Na Fidlovačce.

Jak to tak ve velkých příbězích o lásce bývá, pracovní vztah přeroste v milostný poměr. Vše se vyvíjí dobře až do chvíle, kdy Vernonovi začne vadit Sonina chronická nedochvilnost. K tomu se ještě přidá její občasné blouznění o jistém Leonovi. A právě tajemný Leon je důvodem, proč se vztah textařky a skladatele rozpadne. To, jestli se k sobě po několika měsících vrátí a zazpívají si společně ten svůj osudový Song pro dva, vám ale neprozradíme!

Foto: Petr Našic

Song pro dva je komediální příběh o lásceFoto: Petr Našic

Báječná komedie, doplněná kouzelným hudebním aranžmá Ondřeje Brouska, vás dostane. Nejen skvělými výkony hlavních postav a zpěvnými písněmi, ale také dynamickými tanečními scénami a smrští vtipných dialogů. Rozené komičky Sandry Pogodové se nebudete moct nabažit!

Song pro dva Divadlo Na Fidlovačce Režie: Juraj Deák Hrají: Sandra Pogodová, Lumír Olšovský a další Nejbližší představení: pátek 11. září od 19.30 a pátek 18. září od 19.30 hodin

Reklama

Načítám