Hlavní obsah

Sára Saudková nosí martensky!

Foto: Michaela Kadlecová

Sára Saudková zahájila svoji novou výstavuFoto: Michaela Kadlecová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Slovanském domě se udála zvláštní věc. Svoje jméno zde spojila křehká Sára Saudková a nekřehké boty martensky. Ptáte se, jak je to možné? Byli jsme totiž svědky zahájení výstavy fotek, které Sára Saudková stvořila právě pro kalendář bot Dr. Martens.

Článek

V martenskách od rána do večera

Nosila jste někdy martensky? Tyto těžké botky pro mě osobně byly jeden čas stylem života. Obouvala jsem je po celý rok a dokonce i v létě. Asi vám nemusím vykládat, co to bylo za „oběť" v třicetistupňovém vedru se pařit v desetidírkových martenskách (to jsou ty, co vám sahají zhruba do půlky lýtek). Představovaly pro mě vždy svobodu, volnost, ale zároveň nerozbitné boty, na které se můžete spolehnout. Pozvání na výstavu Sáry Saudkové, která slibovala fotky mých oblíbených bot, jsem tedy přijala s velkou radostí.

Neposední malí Saudkové

Sára Saudková se dostavila na vernisáž výstavy s celou svojí rodinkou včetně všech čtyř dětí. A věřte, že čtyři velmi živé děti dokáží s atmosférou vernisáže udělat divy, takže rozhodně nešlo o nějakou škrobenou akci. Na začátku se Sára svěřila s tím, že doufá, že Dr. Martens obuje celou její rodinu, jejíž rozrůstání prý nemusí být ještě u konce! My jsme ji ještě posléze vyzpovídali a dozvěděli se, že martensky sice zatím nenosila, ale že si je plánuje určitě pořídit. Líbí se jí zejména nižší polobotky. Celé focení trvalo prý pár hodin a podíleli se na něm tři modelové - dvě dívky a jeden mladík.

Foto: Michaela Kadlecová

Sára nestojí jen za fotoaparátem, ale také před nímFoto: Michaela Kadlecová

Výstava do konce května

Na fotky se můžete přijít podívat do pražského Slovanského domu do konce května, a pokud budete mít cestu kolem, určitě se tam zastavte. Fotky mají totiž zvláštní atmosféru a navíc si na nich můžete prohlédnout několik modelů martensek. Mimochodem víte, že martensky vyslyšely volání svých nositelů a vyrábějí se opět v Anglii? Výroba se tam přesunula zpět z asijských států. Martensky neznamenají také pouze těžké boty až nahoru zavázané, ale je možné si vybrat i různých odlehčených letních variant. Pokud výstavu nestihnete, můžete se na fotky podívat v kalendáři, který vychází k padesáti letům firmy Dr. Martens.

Reklama

Související témata:

Načítám