Hlavní obsah

Schovejte džíny! Na léto je vyměňte za denimové šaty

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete do svého šatníku vnést trochu víc ženskosti, ale zároveň se jen nerady vzdáváte oblíbeného modrého materiálu? Zaměřte svou pozornost na džínové šaty! Vybrat si můžete z nejrůznějších variant a střihů.

Článek

Spousta z vás už několik exemplářů vlastní. Mezi následujícími tipy ale najdete tolik různorodých kousků, že se jen těžko ubráníte, abyste si ještě jedny (dvoje?) nepřikoupily. Výčitky mít ale nemusíte – se čtyřmi z pěti šatů, které na focení donesla stylistka, se vejdete do rozpočtu devíti stovek. Bez koruny.

Dva v jednom

Zavinovací šaty vychvalujeme pravidelně. Véčkový dekolt, podle libosti stažený pas a překřížení pod ním způsobuje, že tento střih patří k nejlichotivějším vůbec. Tak proč si na něj nevzpomenout ve chvíli, kdy sháníte džínové šaty? Navíc pro ně najdete ještě jedno využití: pořídíte-li si kousek, který se dá kompletně rozepnout, můžete pásek svázat vzadu do mašle a šaty využít i coby lehký kabátek.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: zavinovací šaty (Lindex, 1399 Kč), body (Gate, 348 Kč), kožené sandálky (Mango, 1999 Kč), náhrdelník (Gate, 348 Kč), kabelka (stylistčin vintage model)Foto: Greta Blumajerová

V minidélce

U šatů s kraťoučkou délkou buďte obezřetné – nepouštějte se do kombinací, které by mohly vyznívat prvoplánově. Jehly vyměňte za nižší sandálky a model dolaďte sofistikovanějšími doplňky. Chybu nemůžete udělat s kloboukem s širší krempou (také jste si hned vzpomněly na Italky?) a letním trendem číslo jedna: slaměnou kabelkou.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (H&M, 899 Kč), klobouk (Zara, 899 Kč), náušnice (H&M, 349 Kč), sandálky (Zara, 899 Kč), kabelka (Zara, 899 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Kousek, který znáte

Neříkejte, že jste je alespoň jednou v životě neměly na sobě. Lacláče byly v devadesátých letech naprostým hitem a tyhle „kšandičky“ se znovu vrátily do módy. Sukni s laclem samozřejmě musíte (nebo byste alespoň měly) podložit nějakým vrškem – díky tomu vytvoříte spoustu zajímavých módních variant. Doporučit můžeme halenku se spadlými rameny, obyčejné triko, ale i body nebo crop top.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty s laclem (Mango, 899 Kč), triko (Bershka, 299 Kč), batoh (Zara, 699 Kč), boty (Mango, 899 Kč), sluneční brýle (Lindex, 199 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Midi není nuda

Patříte k ženám, které si pod pojmem „midišaty“ představí usedlý, beztvarý kousek? Dobře si prohlédněte modelčino oblečení. Rozpínací šaty můžete, stejně jako ty s laclem, podložit zajímavým vrškem a samozřejmě je ani nemusíte dopínat do posledního knoflíčku. Odlehčit se dají stylovými teniskami, svědčit jim ale budou i jemnější sandálky.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Zara, 899 Kč), triko (H&M, 199 Kč), kšiltovka (Gate, 218 Kč), boty (H&M, 799 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Ramena ven!

Současným módním hitem jsou i šaty s odhalenými rameny, které najdete v úplně spadlých variantách (takzvané off shoulder) nebo ve verzích s prostřihy, pod které pohodlně schováte ramínka od podprsenky (cold shoulder). Nezapomínejte také, že džínovině vyloženě svědčí barvy – pokud vám stejně jako stylistce Renátě Čermákové nebudou stačit prvky na šatech, přidejte klidně i několik výrazných doplňků. Letní denim to rozhodně snese.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Gate, 448 Kč), čelenka (Zara, 249 Kč), náhrdelník (H&M, 349 Kč), náramek (Gate, 168 Kč), boty (New Yorker, 699 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Náš tým a poděkování

  • Styling - Renáta Čermáková
  • Vizáž - Žaneta Gi
  • Modelka - Elizaveta Makarova (Czechoslovak Models)
  • Botanická zahrada Teplice - Josefa Suka 1388/18, Teplice; botanickateplice.cz

Které šaty vás zaujaly nejvíce? Napište nám!

Reklama

Načítám