Hlavní obsah

Šetřit není dřina

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Šetřit není tak složitéFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exotická dovolená, moderní oblečení, pohodlné bydlení a zajímavé koníčky. Kde na to vzít? Jednoduše. Stačí málo. Vydávat peníze s rozumem!

Článek

Časopis Žena +

Nebojte se. Nehodláme vám předkládat nudná, byť pravdivá a tisíckrát řečená moudra o zhasínání, snižování teploty v bytě a látání ponožek. Chystáme se na zcela nový přístup v úspoře vašich peněz ve virtuálních peněženkách. Dávno totiž víme, že nejvíc ušetří ten, kdo zlaťáky pečlivě sám před sebou pečlivě uschová.

Pondělí - s nákupy potravin opatrně!

Začátek pracovního týdne se obyčejně vyznačuje nejen nechutí ke vstávání, chaosem a zmatkem, ale také prázdnou lednicí a nedostatkem kuchařské inspirace. Spěch a touha nacpat břicha svých bližních vede k jedinému: nákupu bez rozmyslu a vysoké útratě. Zkuste přistoupit k nenáviděnému pondělku novátorsky. Do obchodu prostě nevstupujte. Ztvrdlý chléb obalte ve vajíčku, z mrazáku vydolujte zbytky zeleniny a uvařte chutnou polívčičku. Ušetříte peníze i čas strávený nesmyslným nákupem. V úterý běžte nakoupit pro jistotu s pečlivě připraveným seznamem.

Úterý - s placením kroužků se klidně opozděte!

Ale, ale, ještě jste nezaplatili dceři kroužek břišních tanců a synovi ten herpetologický, který na vás vydyndal teprve nedávno? O vašem kurzu výkladu snů, kam jste se s kamarádkou v náhlém pominutí smyslů přihlásily, ani nemluvě... Děláte dobře. S placením klidně ještě týden počkejte. Možná děti nebudou tak nadšené, jak se původně domnívaly. A možná, že ani vy nenajdete tolik odhodlání, abyste zdárně pokračovaly. Na změnu plánů má právo každý, tak proč platit zbytečně!

Středa - ani babinec vás nezruinuje!

Pravidelné schůzky s bývalými spolužačkami se odbývají v drahé kavárně? Navrhněte změnu. Vždyť stejně všechny držíte dietu. Minerálka a hořká káva jistě vyjde laciněji než nazdobený sacher. Za odměnu si kupte kvalitní hořkou čokoládu, ať nejsou vzpomínky na bezuzdné hodování tak trpké... K večeru ještě musíte stihnout kadeřníka, kosmetiku, manikúru nebo pedikúru? Ach jo! Na péči o svůj zevnějšek rozhodně rezignovat nemusíte. Jen občas trochu polevte v úsilí. Domácí maska také není špatná a koupel nohou v bylinkách vám možná udělá větší radost než hodina nucené konverzace s majitelkou super ostrého skalpelu.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedNechoďte nakupovat s prázdným žaludkemČtvrtek- úklid rodinného hnízdečka vás nemine!

Prášek na praní, prostředek na nádobí, rez, kamenec, leštěnka a další „nezbytné" přípravky jistě i u vás zabírají nemálo místa. Zkuste jen odhadem spočítat, kolik za ně měsíčně vydáte! Při troše dobré vůle přijdete i na lacinější varianty se stejným účinkem. Začít můžete u pračky - volíte úsporné programy a změkčujete vodu? Pokračovat můžeme úklidem koupelny - vodní kámen rozpustí obyčejný ocet nebo jedlá soda. Ta je vynikající i na vyčištění záchodové mísy - stačí nasypat půl krabičky do nádržky, nechat působit přes noc a ráno spláchnout. „Babských" rad jistě najdete plno, stačí se odhodlat je vyzkoušet.

Pátek - velký nákup na víkend - pozor!

Určitě jste slyšely, že nakupovat se má pouze s plným žaludkem. Tuto vyzkoušenou moudrost můžeme ještě doplnit o lísteček s podrobným seznamem všech položek. Improvizace se nevyplácí. Nadměrné zásoby vedou k jedinému: konzumaci a dalšímu kolu utrácení. Vyhněte se lákadlům v podobě balíčků sušenek, kdy až ta devátá je zdarma. Dýchejte zhluboka a než naložíte košík, položte si otázku: koupila bych alespoň jediné balení tohoto výrobku, kdyby nebyl zlevněný? Pokud si pravdivě odpovíte, že nikoli, ujíždějte k jinému regálu. Totéž platí i o akcích typu: výrobek + krabice (kterou nikdo nepotřebuje) zdarma. Shrnuto - nákup není příjemná procházka, ale zkouška nervů vyžadující ostražitost dravce!

Reklama

Související témata:

Načítám