Hlavní obsah

Sex: Jak najít dokonalou polohu, která bude sedět vám i partnerovi?

Foto: Profimedia

Intimní život si můžete zpestřit překvapivě snadnoFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak najít intimní pozici, která splní všechna vaše očekávání? Kterými radami se řídit, aby přišlo vyvrcholení ruku v ruce s pohodlím? Objevit tu jedinou a dokonalou polohu někdy může být složité!

Článek

Britská sexuoložka Tracey Cox říká, že prozatím je evidováno na šest set různých poloh při milování. Samozřejmě to vypadá, že spíš neexistuje žádná shoda v tom, co lze nazývat samostatnými polohami, a navíc má každá pozice pravděpodobně čtyři nebo pět názvů. Nic z toho ale naštěstí nehraje roli, když se snažíte najít tu nejlepší pro sebe samé.

Top 5 intimních pozic

Mezi nejoblíbenější pozice podle Tracey Cox patří misionářská poloha, žena nahoře, milování zezadu (tedy psí poloha), pozice tváří v tvář (v sedu nebo v kleku) a bok po boku (lžíce). A právě tyhle, dá se tvrdit kultovní polohy, jsou dokonalým vodítkem na cestě za poznáním.

První hledání ve jménu klasiky

Anna Span, což je britská režisérka filmů pro dospělé, má jistou teorii. „Vyberte si ty pozice, které se vám líbí, nebo ty, ve kterých se milujete nejčastěji. Pak stačí jen mírná změna úhlu nějakého údu a objevili jste novou polohu,“ popisuje v jedné z kapitol svojí knihy Erotické domácí video, ve které se zaměřuje i na pozice nejlépe vyhovující tělesné konstrukci milenců. A to je právě ono.

I vy vycházejte z pěti nejoblíbenějších pozic a prozkoumávejte, co se s nimi dá dělat. Jaké to asi bude, když se natočíte o pár centimetrů doleva? A co když zvednete jednu nohu či obě? I malé detaily mohou ve výsledku způsobit velkou věc…

Foto: Profimedia

Někdy stačí jen trochu změnit vzájemný úhelFoto: Profimedia

Tajemství dvojice

„Já třeba úplnou náhodou zjistila, že když stisknu stehna k sobě při misionářské nebo psí poloze, zvýší se tlak na klitoris. Od té doby mě obě tyhle pozice tak nějak víc baví,“ usmívá se čtenářka Marika, která přiznává, že se její zlepšováky setkaly s úspěchem i u partnera.

„Nejdřív moc nechápal, proč to dělám, ale pak zjistil, že co se týče stimulace klitorisu, má méně práce, protože všechno zastanou pohyby jeho těla,“ šibalsky dodává čtenářka.

Prostě osobní věc

Marika tak patří k těm, které malou změnou přispěly ke zdokonalení známých erotických pozic. Stát se ale může i to, co tvrdí výše zmíněná režisérka – přes klasiku objevíte něco naprosto nového, co vás nadchne. Každopádně, nebojte se ozvat, pokud hledání skrz známé polohy nebude podle vašich představ. Jak si zkrátit cestu za úžasnou pozicí? Takhle!

  • Partner má dvě ruce a jedna ústa, tak ať je používá ke zvýšení stimulace klitorisu.
  • Pokud on nebo vy budete chtít vyzkoušet něco nového, kupte si erotickou houpačku, tedy popruh, který se zavěsí třeba na trám. Milování v něm je nevšední a úhly, do kterých se tělo dostane, vám doslova otevřou oči. Limity vlastního těla vás překvapí!
  • Rozdíl mezi dokonalou a méně báječnou pozicí může vězet i v pohybu. Například v jezdecké poloze nahoře vyzkoušejte jak odrážení nahoru a dolů, tak i kývavé pohyby tam a zpět.
  • Experimentujte s nohama. Dávejte je od sebe i k sobě, nahoru na milencova ramena, svěste je dolů z postele. (Cokoli může změnit vnímání původně již otřepané pozice.)
Foto: Profimedia

Pokrčit nohy, svěsit je z lůžka... a hle, dvě nové polohy jsou objeveny!Foto: Profimedia

„Hlavní je, abyste šli do každé polohy s opravdovým nasazením. Žádné šup šup, a je to, koukejte si to pořádně užít, vždyť to děláte pro sebe. A samozřejmě pro tolik milovaného partnera či partnerku,“ nechala se slyšet Tracey Cox, která ve své publikaci Žhavý sex klade důraz i na názor a pocity druhé polovičky.

„Máte-li mezi sebou velké tělesné i hmotnostní rozdíly, budete muset některé pozice i vynechat,“ varuje s tím, že hlavně milence nenuťte do poloh, ve kterých se cítí nepříjemně. Měl by platit zákon svobodné vůle, a to pro každého.

A jak jste vy objevili tu nejdokonalejší milostnou polohu ze všech?

Související témata:

Načítám