Hlavní obsah

Sexuálně vyhladovělé manželství: Oživte vášeň!

Foto: ISIFA

Trápí vás váš upadající sexuální život? Vraťte do vaší ložnice vášeň!Foto: ISIFA

Reklama

Kdy jste se s manželem naposled milovali? Nevzpomínáte si, nebo si to nechcete připomínat, prostě o tom nechcete vůbec mluvit? Vaše manželství je sexuálně vyhladovělé! Změňte to! Víme jak.

Článek

Nejhorší, co můžete pro svůj milostný život udělat, je ignorovat vaše problémy. Jen se tím v tichosti prohlubují. Britská sexpertka Tracey Cox má šest tipů, jak do vašeho sexuálně vyhladovělého manželství navrátit vášeň a chtíč!

1. Uzavřete příměří!

Jestli se kvůli sexu hádáte, jste na sebe naštvaní, postavte se tomu čelem a uzavřete mír! Protože ani jeden z vás není ten špatný, co za to může. „Ten, kdo chce více sexu, není ten lepší a ani není šílený erotoman. A ten, kdo chce sexu méně, není frigidní ani ho nelze označit za viníka,“ vysvětluje Tracey Cox.

Pokud máte odlišné sexuální potřeby, trápí vás to oba stejně. Jeden je otráven věčným odmítáním, druhý se cítí pod tlakem, že je do něčeho nucen, něco se od něj očekává, a on není schopen to splnit.

2. Stanovte si reálné cíle

Ano, jsme u starého dobrého kompromisu. „Je to víc než jednoduché. Ten, co chce sexu víc, uvede počet milování, které pokládá v období čtrnácti dnů za minimum. Ten, co má menší touhy, uvede naopak své maximum. A pak zvolíte číslo, které je přesně mezi,“ radí Tracey Cox.

A zároveň to chce prý mluvit. O tom, jaké máte o svých milostných chvilkách představy, co chcete dělat, co naopak nemáte rádi. Vzpomínejte na doby, kdy to ve vaší ložnici žilo. „Nečekejte ale, že tím je to vyřešeno. Hodně párů se po takto upřímném rozhovoru cítí svobodně, spadne z nich tíha a nabudou dojmu, že je po problému. Sice mají za sebou to nejtěžší, přiznali si problém, ale čeká je ještě dlouhá cesta,“ dodává Tracey Cox.

3. Vytvořte sexuální kalendář

Plánujte! Jasně si stanovte, kdy se oddáte milování, nečekejte na chvíli, kdy se to nějak samo stane. „Nebojte se toho. Do luxusní restaurace v centru města také nevyrazíte bez rezervace. A odradí vás od její návštěvy to, že víte, kdy tam jdete? Ne? Tak proč by vás to mělo odradit od milování?“ říká Tracey Cox. Udělejte si z toho prostě událost, na kterou se budete těšit.

Foto: isifa

Lepší sex plánovaný než žádný. Alespoň to tvrdí odborníciFoto: isifa

4. Využijte chtíče

Dostali jste chuť na sex? Tak neváhejte a svého chtíče okamžitě využijte! „Nepřemýšlejte o tom, jestli se na partnera vrhnout či ne. Udělejte to, a to co nejdřív. Studie ukazují, že čím víc času uplyne mezi nápadem a skutkem, tím je pravděpodobnější, že ztratíte motivaci,“ tvrdí Tracey Cox.

5. Udělejte první krok

Staňte se tím, kdo sex iniciuje. Obzvlášť pokud u vás obvykle zahajuje milování váš partner, bude to příjemná změna. Pro vás i pro něj! Můžete si také dohodnout jasná znamení. „Předejdete tím situacím, kdy vaše signály jsou natolik slabé, že je partner přehlédne. Můžete si třeba na lednici dát dva různé magnety, kdy jeden znamená, že dnes byste se rádi pomilovali a druhý, že naopak nemáte chuť,“ říká Tracey Cox.

6. Změňte styl!

Čím déle jste spolu, tím více se sex stává jakýmsi krátkým a rychlým byznysem. Už jste tenhle „obchod“ uzavřeli tolikrát, že umíte být opravdu efektivní. Svého „obchodního“ partnera znáte dokonale, víte, jaké techniky na něj platí, jak se dostat do cíle tím nejjednodušším a nejhladším způsobem. A to je nuda! Vyvolejte v sobě i partnerovi zvědavost, vyzkoušejte něco nového, prostě zkuste „obchodovat“ trochu jinak!

Máte další nápady, jak oživit sexuální život v manželství?

Reklama

Načítám