Hlavní obsah

Sexuální hrátky se smrtí

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Sexuální úchylky mají různé podobyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Věděli jste, že jsou mezi námi lidé, kteří při sexu experimentují s dechem? A víte, že někteří z nich na svou vášeň umírají? Jednou z nejznámějších obětí se stal zpěvák australské skupiny INXS Michael Hutchence. Jeho mrtvolu nalezli nahou, po zjevném orgasmu a oběšenou na klice dveří od hotelového pokoje.

Článek

Dýchání a vzrušení

V dnešní uvolněné době jako by už lidem zdaleka nestačily „běžné" sexuální odchylky. Sado masochismus je již celkem obvyklý, svazování a poutání rovněž. Přesto se zdá, že se vždy najdou nové způsoby, jak se někteří lidé mohou dobrat ještě lepšího orgasmu. Otázkou je, zda je to vždy dobrý směr. To, že různě rychlé dýchání či zadržování dechu omezuje vaše pocity, jste si jistě mohli všimnout. Není se tedy čemu divit, že již dávno někoho napadlo, že by šlo tyto zvláštní pocity skloubit se sexuálním vzrušením a vyzkoušet, co to může do sexu vnést nového.

Lidé se dusí o samotě nebo ve dvojici

Přidušování může být aktivita, která se provádí v páru, ale i při masturbaci. Aktér se většinou přidušuje tak, že si uváže smyčku kolem krku pomocí třeba šály nebo šátku a tu pozvolna utahuje. Další variantou je navlékání igelitového pytlíku na hlavu. To je spojeno kromě přidušování s tím, že člověk vdechuje více oxidu uhličitého, který se v sáčku hromadí. A to přináší jiné stavy, než když je člověk „pouze" přiškrcený. Takto vybavený jedinec se snaží přiblížit orgasmu, ale zároveň vlastně i smrti. Kombinace obou faktorů prý zaručuje zcela zvláštní a velmi silný orgasmus, který má blízko k transcendentní zkušenosti.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Přidušování kravatou je častou praktikouFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Česká úchylka

Asi není bez zajímavosti, že tato úchylka dostala název po Čechovi. Říká se jí koczwarismus, což je přepis českého jména Kočvara. Právě po českém skladateli Františkovi Kočvarovi z 18. století byla tato úchylka nazvaná. Skladatel je první známou obětí této vášně - jeho oběšené tělo bylo nalezeno v roce 1791 v Londýně.

Toho, že nedostatek kyslíku může působit sexuální blaho, si však lidé mohli všimnout daleko dříve. U oběšenců se totiž dalo dobře pozorovat, že v okamžiku oběšení se u nich vyskytla erekce a dokonce i ejakulace. Dnes se odhaduje, že této úchylce padne ročně za oběť kolem 500 lidí. Bohužel s dechem ( i když třeba nesexuálně) experimentují často děti, které patří také mezi oběti. Rodiče těchto dětí dokonce provozují stránky www.jeudufoulard.com, kde před tímto fenoménem varují.

Je to bezpečné?

Ne, pochopitelně tato praktika je vysoce nebezpečná a my vás před ní důrazně varujeme! Opravdu velké nebezpečí hrozí těm, kdo ji provozují sami a v určitém okamžiku ztratí nad přiškrcováním kontrolu. A to se běžně při orgasmu může stát! Další velké nebezpečí plyne z toho, že na takto získaný zážitek velmi snadno vzniká závislost. Ta je srovnatelná se závislostí třeba na heroinu. Nakolik je potom těžké vrátit se k „normálnímu" sexu, vám asi nemusíme zdůrazňovat...

Reklama

Související témata:

Načítám