Hlavní obsah

Expertní péče o pleť v období menopauzy. Protože menopauza není pauza

Foto: shutterstock.com

Zhruba 70 % žen postihne během menopauzy klimakterický syndrom, který zahrnuje tělesné i psychické změny. Téměř všechny symptomy však mají řešeníFoto: shutterstock.com

Máte pocit, že menopauza s sebou přináší jen nepříjemnosti? Je pravda, že asi 70 % žen postihne klimakterický syndrom, který zahrnuje tělesné i psychické změny, ale téměř všechny symptomy můžete řešit. Víte například, jak aktivovat svou pleť právě během menopauzy?

Článek

S přibývajícími roky přirozeně stárne i naše pokožka. Zralá pleť je křehčí, sušší, méně elastická, se zvýšeným sklonem k tvorbě vrásek a barevným nerovnostem. Jak o pleť v období menopauzy pečovat, aby netrpěla?

O menopauze, klimakteriu nebo přechodu se ve společnosti téměř nemluví. A když už se mluví, tak příliš odborně, nebo dokonce negativně. Laboratoře Vichy od roku 1992 zkoumají specifika pokožky v období menopauzy s cílem provázet a podporovat ženy během tohoto období. Díky hlubokým znalostem a moderním vědeckým metodám může pleťová kosmetika vůbec poprvé kompenzovat vliv menopauzy na stárnutí pokožky a obnovit tak komfort a sebevědomí žen.

Ikonická řada Neovadiol

Menopauza je definována poklesem ženského hormonu estrogenu v těle, což má vliv i na stav pokožky. Produkce kožního mazu klesá a pokožka se ztenčuje. Syntéza kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové se zpomaluje. Kůže je sušší, tenčí, ztrácí svůj objem a pevnost, vrásky jsou stále výraznější a přítomnost pigmentových skvrn se zvyšuje.

Nedávný objev poukázal na další klíčový hormonální proces, a to zvýšení hladiny stresového hormonu kortizolu. Ten snižuje obsah kolagenu, čímž urychluje ztrátu pevnosti pleti. Laboratoře Vichy proto obohatily složení produktů z řady Neovadiol o Cortisine, který kompenzuje dopady zvýšení hladiny kortizolu na pleť.

Jak moc dokáže menopauza zasáhnout do života ženy? Poslechněte si podcasty bez tabu.

Péče o pleť v období menopauzy

Cílem Laboratoří Vichy je doprovázet ženy v každé jejich životní etapě. Jako první značka se začala zabývat změnami pokožky v období menopauzy a otevřeně na toto téma komunikovala. Díky své expertize a spolupráci s dermatology i gynekology přináší kompletní řadu přípravků, které reagují na změny kůže vyvolané hormonálními výkyvy v období menopauzy.

Menopauza však není jednorázový proces. Probíhá ve dvou fázích, přičemž pokaždé si naše pokožka žádá trochu jinou péči. V období perimenopauzy přicházejí první hormonální výkyvy a stárnutí pokožky je viditelnější. Naše pleť ztrácí pevnost, jas a hutnost. Následuje postmenopauza, která přichází zhruba rok po poslední menstruaci. Některé příznaky se zmírňují nebo postupně mizí (například návaly horka), zatímco ostatní se zesilují – pokožka je sušší a tenčí, vrásky viditelnější.

Foto: shutterstock.com

Laboratoře Vichy obohatily složení produktů z řady Neovadiol o Cortisine, který kompenzuje dopady zvýšené hladiny kortizolu na pleťFoto: shutterstock.com

Buďte důsledné!

Vichy nabízí renovaci řady NEOVADIOL, která má vylepšené složení obohacené o nové aktivní ingredience a účinnost, přičemž si ponechává oblíbenou vůni i texturu.

  • Neovadiol Meno 5 dvoufázové sérum pomáhá kompenzovat pět viditelných známek stárnutí pleti – vrásky, povadlost, jas, suchost a pigmentové skvrny. Sérum je vhodné pro jakékoliv období menopauzy.

Sérum Neovadiol Meno 5 má dvoufázovou strukturu na bázi oleje a vody. Obsahuje účinné aktivní ingredience:

  • Proxylane+ CortisineTM vyplňují a zpevňují pleť.
  • Niacinamid, vitaminy Cg a E obnovují jas pleti.
  • Kyselina glykolová stimuluje obnovu buněk pro vyrovnání pleti.
  • Omega 6-9 mastné kyseliny kompenzují ztrátu lipidů a hloubkově vyživují.
Foto: vichy.cz

Aktivujte opět mechanismy své pleti během peri- a postmenopauzyFoto: vichy.cz

  • Neovadiol vyplňující liftingový denní krém pomáhá vyhladit pleť, zlepšit její elasticitu a remodelovat kontury.
  • Neovadiol vyplňující revitalizační noční krém pomáhá vyhladit pleť a zlepšit její hutnost i jas. Návaly horka v období perimenopauzy mohou způsobovat nepříjemné pocity na pleti – noční krém pleť pocitově ochlazuje až o 2,7 °C*.
  • Neovadiol relipidační a remodelační denní krém vhodný pro období postmenopauzy pomáhá korigovat ztráty lipidů, zpevnit pleť a snížit výskyt vrásek.
  • Neovadiol relipidační zpevňující noční krém vhodný pro období postmenopauzy intenzivně vyživuje, pomáhá pleť vyhladit a dodává pevnost.

* Instrumentální test: 24 žen – 45 vteřin po aplikaci.

Anketa

Co myslíte: Je menopauza skutečně pauza?
ANO, menopauzu vnímám jako jistý druh pauzy.
2 %
Neřeším to. Přijde, odejde.
31,3 %
NE, menopauza je pro každou ženu náročným obdobím, se kterým není lehké se vypořádat.
66,7 %
Celkem hlasovalo 294 čtenářů.
Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.
Související témata:

Načítám