Hlavní obsah

Seznamte se s atypickým povlečením

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výběr lůžkovin bývá věda. V dnešním článku se dozvíte, jak na to, pokud potřebujete atypické rozměry.

Článek

Pokrok a nové technologie se nevyhýbají žádnému odvětví, ani v případě ložního prádla tomu není jinak. Ač by se mohlo zdát, že na takovém bavlněném povlečení není moc co měnit, opak je pravdou. I lůžkoviny totiž neustále procházejí vývojem, novými výrobními postupy a v neposlední řadě i diktátem paní módy.

3D povlečení podzim

3D vzory na povlečení

S oblíbenými 3D motivy se setkáte také v podobě povlečení. Jedná se o poměrně netypický druh lůžkovin s trojrozměrnými obrázky, jež opticky vystupují do prostoru. Na rozdíl od běžného ložního prádla, se 3D povlečení  tiskne zcela bez šablon, a barvy se v tomto případě stříkají přímo na látku dle předem určené virtuální předlohy. 3D motivy jsou oblíbené především mezi teenagery i dospělými, jež si potrpí na originální vzhled ložnice. Mezi bestsellery se obvykle řadí motivy květin, zvířat, noční oblohy a světových metropolí.

Prodloužené krepové povlečení Adina

Prodloužené povlečení pro dlouhány i zimomřivce

Klasická délka přikrývky nemusí vyhovovat každému. Ať už proto, že může být pro vysoké lidi její délka nedostačující, nebo neposkytne dostatek tepla věčným zimomřivcům, kteří se do ní potřebují zachumlat. Proto se na trhu objevily přikrývky o 20 cm delší, než je jejich běžná délka, a s nimi i prodloužené povlečení. A protože poptávka po tomto druhu lůžkovin neustále roste, výrobci reagují dostatečně velkou nabídkou právě v těchto rozměrech. Téměř ke každému tipu povlečení dnes bez problému seženete i jeho prodlouženou verzi.

Francouzské povlečení mikroflanel Jorga

Francouzské povlečení pro zamilované

Rádi spíte v těsné blízkosti své drahé polovičky? Možná byste se měli poohlédnout po přikrývce pro dva a tzv. francouzském povlečení, které na ni náleží. Seženete jej v setu, který obsahuje povlaky na dva polštáře a jednu přikrývku o velikosti 200 ×  220 cm. I v tomto případě budete moct vybírat od typických nadčasových vzorů až po moderní designy.

Rada pro dobrý nákup

„Dvakrát měř, jednou řež.“ Známé rčení se v případě nákupu lůžkovin určitě vyplatí poslechnout. Nejprve se rozhodněte, jaký materiál povlečení preferujete, a až poté se zaměřte na design. Dnes je velkou výhodou, že můžete v klidu nakupovat z pohodlí domova. V internetovém obchodě RodinneBaleni.cz najdete všechny zmiňované druhy povlečení a další bytový textil. Samozřejmostí je zde vstřícný personál, na který se můžete v klidu obrátit, kdykoliv budete potřebovat poradit.

Reklama

Načítám