Hlavní obsah

Sezona laserových zákroků právě začala!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V estetické dermatologii existují problémy, se kterými si neporadí žádné krémy ani injekce, ale jedině lasery.

Článek

Laserová ošetření kralují trvalému odstranění chloupků, výrůstků nebo žilek, ale i vybělení pigmentací, které se vám po létě objevily na obličeji. Laser vyzmizíkuje jizvy, strie i nechtěné tetování. A kdy je nejvhodnější laserový zákrok podstoupit? Právě teď, kdy slunce ztratilo svou sílu a půl roku o sobě nedá vědět.

Po ošetření laserem je totiž třeba chránit pokožku před slunečním zářením, a předejít tak tvorbě pigmentací. Pokud je zvolen správný typ laseru i ošetření a provádí ho zkušený lékař, jde o nejrychlejší a nejúčinnější způsob, jak vyřešit mnoho estetických i zdravotních potíží. Některé zákroky je třeba opakovat, a proto je dobré si sérii ošetření naplánovat do zimního období roku. Dermatologové z kliniky Asklepion pro vás připravili přehled, který vás letošní laserovou sezonou bezpečně provede.

Laserová epilace: pryč s chloupky!

Laserová epilace je bezpochyby nejefektivnějším způsobem dlouhodobého odstranění chloupků. V Asklepionu dosud lékaři provedli nejvíce epilací v ČR a jsou na tuto metodu skutečnými specialisty. Pracují s nejnovějším typem epilačního laseru GentleLASE PRO. S ním je laserové odstranění nežádoucích chloupků ještě rychlejší, bezpečnější a méně bolestivé. Odstranit chloupky laserem je možné kdekoli po těle. Před ošetřením je třeba chloupky nevytrhávat, měly by být 2–3 mm dlouhé. Ošetření je podle potřeby nutné minimálně 3x zopakovat. Až do konce října navíc dostanete na odstranění chloupků laserem v Asklepionu 50% slevu.

Hladké nohy bez chloupků? Jde to!

Sbohem léto a pigmentové skvrny!

Po celé léto nutilo slunce vaši pokožku (tedy pokud jste ji neustále nemazali krémy s UV ochranou) produkovat kožní barvivo melanin, aby ji samo ochránilo před ultrafialovým zářením. Důsledkem jsou ale nechtěné hnědé skvrny, které vám na obličeji, rukou i dekoltu zůstaly, i když je opálení už dávno pryč. Existují jistě bělicí krémy a kosmetická ošetření, ale jedinou jistotou, jak se pigmentací zbavit trvale, je laser. Pro odstranění drobných pigmentací a odstranění znamének v Asklepionu používají přístroj Ellipse Flex. Po jeho aplikaci mizí velmi dobře i tzv. stařecké skvrny na rukou či v dekoltu. Dermatologové doporučují alespoň dva zákroky. Mistrem v odstranění pigmentových skvrn, včetně stařeckých je laser AlexLAZR. S ním je odstranění pigmentových skvrn již po prvním sezení téměř stoprocentní.

Sjednocená pleť bez žilek? Letos ano!

Bezkonkurenční účinek mají lasery také v kategorii rejuvenačních zákroků. Dokonale zlepší texturu pleti, vyhladí drobné vrásky, sjednotí barvu pokožky, odstraní začervenání i drobné žilky. Díky tomu, že v Asklepionu kombinují hned několik různých rejuvenačních laserů a přístrojů, je výsledné omlazení skutečně dokonalé. Díky laserovým paprskům se v hloubi kůže povolená kolagenová vlákna stáhnou, stará a poškozená se vstřebají a během šesti týdnů se začínají tvořit nová, pružnější.

K omlazení pleti je rovněž vhodný erbiový laser. Laserové ošetření patří k velmi bezpečným a efektivním procedurám, kterými lze odstranit projevy stárnutí kůže, jako jsou pigmentace a žilky. Kůže po takovém ošetření vypadá odpočatě a změny jsou dlouhodobé. Lasery několika typů dokážou „vyměnit” až 70 % povrchu kůže, a to už je vidět.

Reklama

Související témata:

Načítám