Hlavní obsah

Vychytávky jara 2009. Buďte in! 1

Foto: Versace

Versace - to je dokonalý střih i materiálFoto: Versace

Reklama

1. díl - V módních trendech nadcházejícího jara a léta slaví velký návrat overaly, elegantní šortky a asymetricky střižené minišaty. Barevná škála modelů od klasických pastelových tónů přes kovové efekty a flitry až po různobarevné potisky a výrazné květy jen zvýrazňuje dokonalost materiálů a střihů.

Článek

Minišaty

V jednoduchosti je krása. A klasické minišaty toto pravidlo stoprocentně potvrzují. Délka do poloviny stehen i výše, rozšířený spodní díl (často vypolstrovaný nebo vyztužený obručemi či zesílenou podšívkou), netypické zdobení, elegantní a precizní střih umocněný výraznými atypickými detaily. Pásky s nepřehlédnutelnými sponami, zdobné lemování, krajky, fiží, maximašle nebo netradiční květinové aranžmá tón v tónu, fantazii se meze nekladou. Důležité je si uvědomit, že sex-appeal je doménou každé ženy, a jak s ním kdo umí zacházet, to je vysoká osobnostní alchymie. Minišaty k této smyslné hře přímo vybízejí a umění udržet si svojí vlastní a stoprocentně vyhovující linii je uměleckou strategií každé z žen. (Versace, Lacroix, Fendi, Lanvin, Louis Vuitton, Onvi a Onavi by Wilvorst)

Elegantní šortky

Krásné dlouhé štíhlé nohy, profesionální depilace a nenásilné opálení, to vše absorbuje žhavý jarní trend - kraťoučké šortky v novém elegantním designu. Satén, bavlna, plátno, džínovina nebo hedvábí, vše je povoleno. Šortky mívají klasický balonový tvar jako z dob Marilyn Monroe, často pak zvonový střih, sezonně vždy sámky v pase a třeba i vysokou manžetu. Důležité je si uvědomit, že byť lehký vulgarismus, ani ten se nenosí. Čím kratší kalhoty, tím střízlivější a elegantnější top. Šortky na sebe neváží sexy korzety, nýbrž moderní halenky, zkrácené květinové tuniky nebo volánové a řasené topy. (Bluegirl, Ferragamo, Vanessa Bruno, Valentino, Cloé, John Richmond)

Foto: Louis Vuitton

Šortky neznamenají pouze sportovní stylFoto: Louis Vuitton

Overaly

Kombinézy nepatří pouze do automobilových stájí, ale mají své pevné místo i na přehlídkových molech. 80. léta stále zůstávají zdrojem inspirace a odtud pramení i obliba tradičních overalů. Přestože sluší především vyšším ženám, i nebojácné menší boubelky si v rámci módy kombinéz mohou najít svůj střih lahodící postavě. Diana Ross nebo Joan Collins kombinézy před lety proslavily a inspirovaly tak módní návrháře k práci s tímto zajímavým a jedinečným fenoménem doby. Současné overaly jsou ušité ze splývavých látek typu hedvábí a šifon, které jsou velmi lehké, vzdušné a příjemně nositelné. Novinkou jsou bezesporu overaly jednoduchých střihů v pastelových barvách jako vystřižené z učebnic geometrie. (Paul Smith, BCBG, Lagerfeld, Margiela, Lacoste, Saint Lauren, Lee)

To, že se móda vrací, je léty ověřené pravidlo. Ale vrací se vždy v určitých obměnách. A pokud jste po některém kousku ve vašem šatníku nesáhla třeba dvě sezony, věřte, že sám o sobě už je passé a další radost vám nepřinese. Můžete ho ale oživit nějakým prima nápadem nebo jím udělat radost někomu jinému, třeba i bezdomovci.

Reklama

Související témata:

Načítám