Hlavní obsah

Vychytávky jara 2009. Buďte in! 2

Foto: Versace

Výšivka dodá vašemu oděvu na atraktivitěFoto: Versace

Reklama

2. díl - Další tři módní trendy jara a léta pokračují ve stylu smyslné a moderní ženy, která dává na odiv svůj přirozený půvab. Výrazné geometrické vzory a netradiční potisky doplňují modely zdobené výšivkou a nově zkrácené kalhoty se sámky v pase, které se nosily na sklonku 80. let.

Článek

Geometrické vzory a výrazné potisky

Obrazy nepatří jen na stěny, ale i do šedých městských ulic. Doslova umělecká díla dokáže vytvořit kreativita a důvtip autorů módních kolekcí. Asymetrie vládne světem a potisky nemusí kopírovat tradiční styl black, právě naopak. Kombinujte zdánlivě nekombinovatelné barvy, materiály a střihy, docílíte tím neotřelých a extravagantních outfitů. Zapomeňte na konvence a popusťte uzdu své fantazii. Můžete se vrátit k technikám batiky, malování na hedvábí, letos je vše dovoleno! (Barbara Bui, Lacroix, Celine, Balenciaga, Chanel)

Nové kalhoty

Zkrácená délka nohavic, sámky a lehce zvýšený pas posunují trendy kalhoty o několik stupínků výše. Vyměňte upnuté nohavice sportovního střihu za nohavice volné, vzdušné, neomezující pohyb. Můžete využít materiály tradičně používané pro výrobu rozevlátých šatů a sukní, satén, šifon a hedvábí letos kalhotám sluší. Sametové varianty nebo třeba manšestr, i do těchto vod je možné se pustit. Denim je také stále in, jen je více sepraný a tudíž měkčí a pohodlnější na nošení. Někteří návrháři pracují se zkrácenou délkou pod kolena, jiní přicházejí ve svých kolekcích na chuť kalhotám, jejichž nohavice končí těsně nad kotníky. (Burberry, Ralph Lauren, Hilfiger, Kenzo, Gucci, Ungaro, Sportmax)

Foto: Louis Vuitton

Délka kalhot se zkracujeFoto: Louis Vuitton

Výšivky a zdobení

Nadčasové modely doplněné krajkou a volánky s exkluzivními tisky tón v tónu zaručeně bodují. In jsou všechny splývavé a vzdušné materiály. Krása tradiční výšivky je nezpochybnitelná - módní kousky umí proměnit v takřka umělecké dílo. Takoví velikáni jako Chanel nebo Dior s výšivkou pracují již léta, z našich návrhářek nelze opomenout Camillu Solomon. Ta své originální modely ručně zdobí neotřelými motivy z korálků, perliček a hedvábí. V módě se jednoznačně prosazuje zdobnost, originalita a síla osobního vyjádření. Každá z vás si může oblečení ozvláštnit. Flitry, korálky, třpytky, pajetky, barevné nitě, bavlnky a nášivky - veškerý tento zdobný materiál pro ruční práci najdete v běžné galanterii. Glamour styl je stále v kurzu a lidové tvořivosti se meze nekladou.(Chanel, Dior, Calvin Klein, McCartney, Louis Vuitton, YSL)

Neomezujte se ve výběru oblečení pouze na konvenční modely, ve kterých potkáváte své spolupracovnice nebo kamarádky. Vytvořte si svůj vlastní originální styl. Už jednoduchý tvůrčí proces je bezesporu zábavný a výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Buďte svá!

Reklama

Související témata:

Načítám