Hlavní obsah

Vychytávky jara 2009. Buďte in! 3

Foto: Versace

Nuda se v módě nenosíFoto: Versace

Reklama

3. díl - Poslední tři módní trendy nadcházející jarní a letní sezony opět zobrazují Ženu s velkým Ž. Nespoutanou, bez předsudků, erotickou a sexy. Opět to mužům v ulicích ženy nezjednoduší. Pestrý kaleidoskop modelů a odkládání vrchní slupky se blíží. Pánové, připravte se, přehlídka začíná!

Článek

Domorodka

Inspirace kulturami černého kontinentu a východních náboženství přináší do módy téměř duchovní rozměr. S etno vzory a jemnými látkami můžete procestovat doslova celý svět. Pestrobarevné šaty, parea a šátky, maxidélky, netradiční vrstvení a volány, to vše evokuje volání dálek. Na závěr pak podtrženo koženými a zlatými doplňky, smalty, kůžemi, perlami a opulentními šperky z přírodních kamenů. Skvostná a originální, divoce barevná a navýsost extravagantní, každopádně nepřehlédnutelná - to je domorodka z ostrovů v Karibiku. Nebojte se střelených úletů! Móda je především výstřední a hravá, nuda se prostě nenosí. (Marc Jacobs, Louis Vuitton, Roberto Cavalli, Miu Miu, Jil Sander, Missoni, Marni, McQueen)

Třásně

Modely zdobené třásněmi působí roztančeně, rozevlátě a uvolněně. Třásně dodají jednoduchému oblečení šmrnc a potřebný nádech excentrična. Novinkou na trhu jsou střevíčky, psaníčka a minimalistické pokrývky hlavy zdobené jak jinak než třásněmi. Nespoutaný tanec, sexuální uvolnění, divoké večírky, prostě svobodomyslnost v pravém slova smyslu. Tato móda navazuje na divoká léta 20. století, dekadentní Paříž a art deco. Třásně však vedle sebe těžko snesou výrazné doplňky, samy o sobě jsou něco extra a vybíjení klínu klínem se nehodí. Pokud si tedy pořídíte nějaký ulítlý třásňový modýlek, dejte si pozor, abyste výsledný outfit nepřekombinovala. Zde platí především, že v jednoduchosti je síla a méně znamená více! (Jil Sander, Sonia Rykiel, Louis Vuitton, Alberta Ferretti, Jean-Charles De Castelbajac)

Foto: Versace

Nebojte se být extrtavagantníFoto: Versace

Sexy styl a la pyžamo

Ženské křivky slaví tuto sezonu boom. Většina modelů zvýrazňuje dámskou siluetu velmi rafinovaným způsobem. Vosí pas, saténové maximašle, široké pásky a žabičkové vzory dodávají střihům prvek absolutní ženskosti. Svůdné výstřihy a inspirace spodním prádlem ovládly mola. Odhalte svůj sex-appeal v krajkových korzetech, minišatech z průsvitných materiálů a topech s holými zády. Ústřední linií je tvar přesýpacích hodin se zvýrazněným pasem. Extravagantní sexy střihy umírňují použité barvy - nevinná bílá, pudrově tělová a lehoučké pastelové tóny. (Calvin Klein, Dior, Bottega Veneta, Dolce, Gaultier, Prada, Ricci)

Pokud vám žádný z nových trendů nevyhovuje stoprocentně, klidně a bez zábran kombinujte. Nejdůležitější je to, abyste se cítila dobře a sama sebou. Nenuťte se do výstředností, pokud sama nechcete. Každá z žen je originál a vrchní slupka může lecčemu napomoci, ale přiznejme si otevřeně - nejdůležitější je stejně to jádro uvnitř.

Reklama

Související témata:

Načítám