Hlavní obsah

Sezonní recepty s Torád.cz: Skvělá dančí kýta a dýňové rizoto

Reklama

Potrpíte si na dobré jídlo ze sezonních surovin a nemáte čas shánět je po celém městě? Díky nové službě Torád.cz si můžete dopřát komfort originálního receptu z čerstvých surovin dodaných přímo až k vám domů! Tohle všechno stačí ráno objednat, odpoledne pak vybalit z krabice a pustit se do vaření!

Článek

Podzim je už tradičně spjatý se zvěřinou a dýněmi, a tak byste si ani vy neměli odepřít tyto skvělé suroviny – třeba v podobě dančího steaku s těstovinami pappardelle, čajotem a sýrem gouda, nebo dýňového rizota. Oboje si můžete objednat až na svůj stůl od Torádu!

Torad.cz je nová služba, která vám ušetří čas a vlastně i peníze. Kdo by nechtěl ráno zavolat na jediné číslo nebo box objednat po internetu, a odpoledne mít všechny suroviny v prvotřídní kvalitě na stole bez dlouhého obíhání obchodů?! V každé krabici najdete všechny suroviny na dvě porce, a to i s kořením a čerstvými bylinkami.

Dančí kýtě neodoláte!

Pokud se rozhodnete pro skvělou dančí kýtu (všechny ingredience vás vyjdou na 419 korun), v krabici najdete 400 g dančího masa z kýty, balení čerstvých těstovin pappardelle (vaří se pak jen tři minutky), balíček listové petržele, 100 ml nefiltrovaného olivového oleje, 1 čajot, 1 vaničku s výhonky affila, 100 g přestárlého sýru gouda, 200 g banánové šalotky, 1 balení královských datlí medjool, 1 kaki, 1 granadillu a samozřejmě i koření – balíček hrubé mořské soli a červeného pepře.

V Torád krabici najdete vše potřebné k vaření

Máte strach, že u některých surovin ani nevíte, jak vypadají? Nemusíte: na všech najdete cedulku, co je co. Všechny suroviny jsou navíc 100% čerstvé – Torad.cz totiž všechny své dodavatele dobře zná a prověřuje.

Pepř je potřeba nadrtit v hmoždíři

Vaříte málo a máte strach, že by se vám jídlo nepovedlo uvařit? V krabici najdete i podrobně rozepsaný recept včetně zaručených tipů na přípravu (recept si můžete předem pročíst na webových stránkách torad.cz – ten na dančí kýtu je zde)! Příprava vám v tomto případě zabere zhruba 40 minut a hodí se klidně i na romantickou večeři ve všední den.

Dančí steak opečte z obou stran na pánvi

A proč zrovna daněk? Milovníci jídla (říkají si Torádi) ochutnávali jelena, daňka, srnce a divočáka ve steakové úpravě a ze všech chutí pro první zvěřinový recept na Torádu vybrali pro jeho jemnost daňka. Pak následovala druhá, tentokrát slepá ochutnávka dančích steaků ze zvěřiny ze čtyř různých oblastí České republiky. Těsným vítězem se stal středočeský daněk z Berounska. Více o vybírání surovin se dozvíte v blogu ZDE!

Výběrové dančí maso od Torádu vyniká svou jemností a šťavnatostí

Rizoto? Na podzim jedině dýňové!

Jestli jste ještě neměli dýňové rizoto, pak děláte velkou chybu! Tento recept nám při jednom z našich setkání uvařil a doporučil náš příznivec, spisovatel a bonviván Benjamin Kuras a věřte, že tohle bude chutnat i těm, kdo si neumí jídlo představit bez masa. V každé Torád krabici za 379 Kč najdete 1 dýni Hokkaidó, 300 g rýže arborio, balení čerstvého rozmarýnu, 50 ml nefiltrovaného olivového oleje, sýr Gran Padano, 200 g banánové šalotky, 1 lahev bílého vína Gavi il Doge, čerstvou hladkou petržel, bio kostku zeleninového vývaru, máslo, hrubou mořskou sůl a černý pepř.

V Torád krabici najdete i lahev skvělého vína

Příprava rizota zabere asi 60 minut času, ale výsledek rozhodně stojí za to! Plnou a vyváženou chuť skvěle doplní bílé víno, které v krabici najdete také, celou lahev, která je v ceně. V kuchyni sice tentokrát strávíte o něco více času, recept je ale velmi jednoduchý.

Dýni je nejdřív potřeba rozkrojit a vydlabat

Dýně Hokkaidó je menší, ale zato sytě oranžová, má jen velmi tenkou slupku a i při tepelné úpravě skvěle drží pohromadě – právě proto vyhrála souboj o nejlepší dýni do rizota. Její chuť je podmanivě oříšková a sytost barvy neztratí ani při vaření.

Do rizota přijde i část vína, zbytek se skvěle hodí k navození příjemné atmosféry večera

Vzhledem k tomu, že Torád na váš stůl dodává jen prvotřídní čerstvé suroviny, bude vám i toto lehce netradiční rizoto určitě chutnat.

Dýňovému rizotu s rozmarýnem podle Benjamina Kurase neodoláte

O tom, že dostat všechny suroviny v krabici rychle a jednoduše bez shánění přímo do kuchyně, se přesvědčila i redakce, konkrétně Jana s Michalem v článku Testovali novinku: Jídla se vaří z krabic!.

Reklama

Související témata:

Načítám