Hlavní obsah

Sháníte kozačky? Tyhle se líbí nám!

Foto: Bandolera

Kozačkám vládnou tlumené a přírodní barvyFoto: Bandolera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První mrazíky jsou za dveřmi a vy pořád nemáte „povinnou zimní výbavu“ pro své nožky? Abyste je nemusela trápit celodenním maratonem za vysněnými kozačkami, připravili jsme pro vás výběr toho nejlepšího, co můžete v českých obchodech objevit. Které z nich si přivlastníte?

Článek

Boty jsou letos stejně jako móda stylově jednoduché a ženské. Bohaté zdobení, kamínky nebo nýty jsou na ústupu. Co se týče barev, převažují tlumené a přírodní barvy, jako je béžová, hnědá, tmavě modrá, vínová, klasická černá nebo šedá. Zimní boty letos seženete ve všech možných délkách i šířkách. Špičky zůstávají kulaté. Spousta žen má problém s širšími lýtky a úzké kozačky nenatáhnou. Pro ty jsou potom skvělou volbou vyšší kotníčkové boty, které se dělají s vyšší podrážkou, širším podpatkem a jsou zateplené, nebo kozačky à la kocour v botách, které se směrem nahoru malinko rozšiřují.

Na foto zleva: Beltissimo, Baťa, Deichmann

Na foto zleva: Beltissimo, Baťa, Deichmann

Vyvyšujte se!

Letošní zima přeje zejména milovnicím podpatků. Nosí se jak ty tenoučké, tak i širší, které jsou stabilnější, a dá se v nich přeci jen lépe chodit. (Pro ty, které si nejsou pevné v kramflecích, nabízíme kurz chůze na podpatcích ZDE.) Vybrat si můžete také kozačky na platformě. Skvělou vychytávkou jsou především zvýšené podrážky. Ty se na obuvi objevují stále více a jsou opravdu skvělé. Díky zvýšené podrážce totiž při chůzi necítíte „každý kamínek“ a tím, že je celá podrážka i s podpatkem silnější, budete o něco vyšší, aniž by se ještě zvyšoval sklon nohy. Nechcete-li ťapkat po namrzlém chodníku na podpatcích, můžete si vybrat rovné hladké kozačky.

Až nad kolena!

Jedním z trendů letošní zimy jsou kozačky nad kolena. Není divu, na noze totiž vypadají neuvěřitelně sexy. Seženete je s podpatkem i bez něj, ale pokud nejste příliš vysoká, držte se raději jen těch vyvýšených. Rovné by vám mohly opticky zkrátit nohy. Ke kozačkám nad kolena oblékněte úzké skinny džíny nebo legíny či punčochy v kombinaci se sukní nebo maxi svetrem. Pozor si dejte na ty semišové. Ty by se měly nosit výhradně na podzim, a když už, tak by měly být na silnější podrážce nebo podpatku. Velmi rychle totiž promoknou a to se pro české zimy, kdy je střídavě sníh, mokro nebo bláto, nehodí. Krásné objevíte u značek Baťa nebo Humanic.

Jezdecké boty

Jezdecké boty ať už bez podpatku, nebo s mírným podpatkem, jsou klasikou, ve které nikdy nešlápnete vedle. Úžasně vypadají s úzkými kalhotami, ale v lesklé verzi je budete moct nosit i k sukýnkám a elegantnějšímu oblečení. Máte ráda klasiku? Tyhle botky vám nesmí chybět! Dokonalé kousky seženete v Beltissimu.

„Šněrovačky“

Boty se šněrováním odpovídají letošnímu army stylu. Nejčastěji se provádí v kotníčkové verzi, ale seženete je i ke kolenům. Se šněrováním se hodně dělají i takzvané farmářky – boty na širším podpatku často zase s vyvýšenou podrážkou. Jejich lemy se letos zdobí beránkem. A kam pro ně? Do Topshopu nebo k Baťovi!

Na foto zleva: Roxy, Crocs, Baťa

Pro milovnice sportovní módy

Klasické kozačky nejsou zrovna vaším „šálkem kávy"? Letos sežene krásné válenky i sněhule, ve kterých vám zima rozhodně nebude! Podívat se můžete třeba do Roxy. Se zimní výbavou se předvedla i značka Crocs, která vytvořila zimní boty a sněhule, ve kterých můžete brázdit ulice i když prší nebo sněží. Navíc stejně jako všechny Crocs nekloužou, takže vám nehrozí žádné pády na náledí.

Nezapomeňte na péči!

Kozačky nejsou zrovna levnou investicí. Chcete-li, aby přežily více než jednu sezonu, nezapomeňte o ně pravidelně pečovat. Tím nejjednodušším, co pro obuv můžete udělat, je impregnace. Ta zamezí pronikání vody a částečně i nečistot do vašich bot. Ošetřující krém potom volte podle materiálu. S výběrem vám pomohou v každé prodejně obuvi.

Související témata:

Načítám