Hlavní obsah
Foto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Milujete zeleninu či řeckou kuchyni? Vyzkoušejte grilovanou papriku plněnou sýrem. Připomene vám dovolenou!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 snítka čerstvé bazalky
  • 1 snítka kudrnky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 200 g ricotty
    7
  • 2 ks zelené papriky
  • 2 ks červené papriky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do misky si dejte sýr ricotta, najemno nasekanou snítku bazalky a kudrnky, sůl, pepř a vše rozmíchejte metlou. Papriky zbavte jádřince a rozpulte. Na grilovací pánvi papriky po obou stranách opečte a potřete směsí. Ozdobte lístečky bazalky a nakonec přelijte olivovým olejem a podávejte.

Související témata:

Načítám