Hlavní obsah

Skončila jsem v azylovém domě!

Foto: Thinkstock

Odkládat řešení nemá cenuFoto: Thinkstock

Reklama

„V žádném případě nevyčkávejte, až se dotyčný ex změní. Nedoufejte, že to vyšumí do ztracena. Muži, kteří se nedokáží smířit s rozchodem, mají v sobě nenávist mísící se s osobní poražeností," radí naše čtenářka. Nezapomeňte, od pondělí startuje už nové téma Kolegyně mě chce zničit!

Článek

Byla jsem vdaná 7 let, manžel byl despota. Když jsem se rozhodla odejít, přemlouval mě, vyhrožoval. Nakonec jsem odešla za asistence policie i se synem do azylového domu. Pár týdnů chodil za mnou do práce, nosil květiny a omluvné dopisy, nakonec přešel do vyhrožování.

Opakovaně jsem na něj podávala trestní oznámení, vždy to vyšumělo do ztracena, protože nebylo dost důkazů a vždy to bylo tvrzení proti tvrzení. Jednou ho odsoudili podmíněně pro domácí násilí – to bylo v době krátce před rozvodem. Z manželství máme syna, na kterého zaměřil svou pozornost a je tak plný nenávisti, že vždy synovi neopomene udělat přednášku, jako má nevydařenou maminku.

Pak to začal zkoušet jinak – když se ke mně vrátíš, nebudu už nikdy připomínat to, co se stalo (že jsem od něj odešla). A nebudou za to žádné tresty... Samozřejmě po takovýchto nabídkách v žádném případě o návratu neuvažuji.

Po pěti letech máme neustálé soudní spory o úpravu styku se synem. Já za tu dobu podala nejméně 10 trestních oznámení o napadání, urážení apod. Vždy to doputuje před přestupkovou komisi, někdy mu je uložena finanční pokuta, někdy ne...

Ponaučení jsem si z toho vzala takové, že lítost musí jít stranou a nekompromisně bojovat, aby člověk měl klid. Když už se partneři rozejdou, tak je k tomu jistě důvod, tudíž nějaké další protahování a odkládání řešení nemá cenu. Dokud se nenávistný partner nevyrovná s rozchodem, bude stále obtěžovat.

Máte strach ze své kolegyně? Tváří se mile, ale uvnitř vám chce ublížit nebo vás dokonce připravit o práci? Bojujete s ambiciózní mladicí, která se rozhodla převálcovat vaše zkušenosti? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Reklama

Načítám