Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Originální pohoštění pro koledníky? Skořicové pomlázky!

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
15 pomlázek
  • 500 g polohrubé mouky
  • 125 g másla
  • 1 ks žloutků
  • 35 g droždí
  • 250 ml mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Do mísy dejte mouku, vytvořte v ní důlek, nalijte do něj vlažné mléko a zasypte trochou cukru a rozdrobenými kvasnicemi. Nechte vzejít kvásek, přidejte máslo, žloutek a zbytek mléka. Vypracujte hladké nelepivé těsto, které nemusíte ani nechávat kynout.

02.

Z kousků těsta tvořte válečky, které po dvou proplétejte (kdo je – řekněme – pohodlnější, nemusí ani proplétat, nebude péct pomlázky, ale obyčejné tyčky).

03.

Pokládejte je na plech s pečicím papírem, potírejte rozšlehaným vejcem a sypte cukrem a skořicí. Pečte při 190 stupních Celsia 15 minut. Po vychladnutí na konce pomlázek važte pentličky a je hotovo!

Reklama

Načítám