Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Když nám na zahrádce dozrávají jahody, není nic jednodušího než si z nich udělat slaďoučký dezert. Pusťte se do variace italského tiramisu s jahodami.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ovocného jogurtu
  • 200 g čerstvých jahod
  • 2 lžíce cukru
  • 200 ml kávy espresso
  • 150 g cukrářských piškotů
Článek

Postup

01.

Mascarpone smíchejte s jogurtem a metličkou vyšlehejte dohladka.

02.

Ovoce nakrájejte podle potřeby na menší kousky, zasypejte cukrem a vidličkou rozmačkejte.

03.

Piškoty postupně namáčejte z jedné strany do kávy a rovnejte do mističek. Na ně přijde vrstva rozmačkaného ovoce, pak vrstva krému. Postup ještě jednou zopakujte a dejte odležet a ztuhnout asi na 2 hodiny do ledničky.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 111,91 kJ
Bílkoviny6,44 g
Tuky32,13 g
Sacharidy47,56 g
Sůl0,14 g
SAFA20,14 g
Vláknina1,74 g
Cukry28,06 g
Související témata:

Načítám