Hlavní obsah

Drsné odhalení: Muži, kteří milují velká prsa, nesnášejí ženy!

Foto: thinkstock

Možná vás překvapí, jací jsou prý muži, kterým se líbí velká ňadra!Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postoj mužů k velikosti ženských ňader předpovídá jejich charakter. Čím větší dvojčata, tím větší sexista, tvrdí studie! Máte se opravdu bát, že jeho slabost pro vaše vnady skrývá tuto hroznou pravdu?

Článek

„Muži dávají přednost spíše větším prsům, i když pro většinu je důležitější jejich tvar a tuhost," vysvětluje český sexuolog Zlatko Pastor.

Co si ale myslet o těch, kteří si na velkých, přírodních i chirurgicky upravených ňadrech, vyloženě zakládají? O čem přemítá mužský mozek, když vidí obnažená dvojčata o velikosti melounu? Pravda je děsivá! Výzkum odhalil, že tihle milovníci a obdivovatelé velkých prsou patří mezi sexisty, tedy osoby, které mají k ženám negativní postoj!

Dvojčata v popředí zájmu

Nedávná studie z britské westminsterské university, která byla zveřejněna v časopise Archives of Sexual Behavior, popisuje výpovědi 361 heterosexuálních mužů ve věku 18–68 let. Všem dobrovolníkům se ukázalo pět různých 3D modelů žen, z nichž každá měla jinou velikost prsou. Respondenti měli určit, která žena jim připadá nejatraktivnější. Poté byli účastníci vyzváni, aby se rozpovídali o nepřátelství vůči něžnějšímu pohlaví, odpovídali na dotazy, jaké mají se ženami vztahy v soukromí i zaměstnání, co si myslí o sexuálním obtěžování a podobně. A výsledky?

Foto: thinkstock

Obdařený hrudník je podle předsudků průvodním jevem hloupých a zakřiknutých ženFoto: thinkstock

Co se mužům líbí?

Vědci zjistili, že největší procento účastníků (32,7 procent) jmenovalo prsa střední velikosti jako nejlepší. Velké prsy je s 24,4 procenty následovaly, velmi velká ňadra obsadila třetí příčku (19,1 procent), malá ňadra se ale s 15,5 procenty také těší oblíbenosti, stejně jako ta velmi malá (8,3 procenta).

Prokázalo se však, že preference pro velké a velmi velké prsy významně souvisí s otevřenou formou sexismu a s ne příliš pozitivním vztahem k ženám. U vyznavačů větších prsou se projevila i další věc. Mají laxní postoj k sexu a favorizují krátkodobé závazky! Jinými slovy, takoví muži si chtějí užít bez následků a neberou přítelkyně, manželky, sestry, tety, sekretářky ani obchodní partnerky příliš vážně – očekávají od nich pouhou hloupou odevzdanost.

Když obdivuje příliš

Vědci tedy přiznávají, že lidé, kteří mají tendenci idealizovat „tradiční“ ženskost a vnímají ženy jako tiché a slabé, s největší pravděpodobnější dávají přednost velkým ňadrům.„Je prokazatelné, že pro sexistické muže jsou obdařené ženy atraktivní,"napsali vědci pro zmíněný magazín. Může to ale znamenat i to, že pokud právě vy máte vyvinutější hrudník, bude se od vás očekávat laškování s muži místo inteligentních rozhovorů. Možná to ale nebude tak horké…

Foto: thinkstock

Ne každý výzkum je naprosto směrodatný!Foto: thinkstock

Necitové versus fajnšmekři

Výsledky neznamenají, že všichni muži, kteří obdivují velké hrudníky, příliš neuznávají ženské pohlaví. Jistě se najdou tací, kteří pro ně mají slabost jako pro sexy symbol ženství. Tento výzkum jen připomíná, že stále existují jisté zaryté představy o tom, co ženy činí žádoucí, a jakým způsobem se muži i v dnešní době na ženy dívají. Považují je snad za slabší? Připadají si vedle nich méněcenně? Tak to vědí jenom oni sami. Ovšem jisté je to, že ňadra je zajímala a zajímat budou, ať už si je spojují s čímkoli.

A co myslíte vy? Jsou větší ňadra radostí či starostí? A  pozná se podle nich „nepřítel žen"?

Reklama

Související témata:

Načítám