Hlavní obsah

Sladěné Vánoce pro útulný domov

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nastává čas, kdy zdobíme své interiéry tak, aby honosně přivítaly paní Zimu a aby nás zahřály na těle i duši.

Článek

V předadventním čase přemýšlíme, do jaké barvy budeme ladit výzdobu. Doba, kdy bylo na výběr z omezené nabídky v daných barvách, patří naštěstí již do minulosti a my si můžeme vybírat podle libosti - máte rádi oranžovo –měděné tóny, rozněžní vás fuchsiovo-růžové variace, vyzkoušíte originální svěží zelenou dekoraci, doladíte si výzdobu v ledové modři nebo zůstanete věrni červeno-zlaté tradici? Vše je možné a jednoduše dostupné! Jistě potvrdíte, že známkou vkusu paní domácí je styl, jaký zvolí pro vánoční výzdobu. Nejdůležitější je celkové sladění, kdy se bude každý opravdu kochat stromkem například v zeleno-stříbrno-bílé kombinaci nebo ve fialovo-fuchsiovo- stříbrných tónech. Takovéto sladění působí jednotně, elegantně a uceleně. Vánoční stromky, kde je každá ozdoba v jiné barvě, jsou už prostě minulostí.

Sladěný vánoční stromek se tak najednou stává elegantním bytovým doplňkem, který dodá vašemu domovu punc originality, a není to pouze sbírka různobarevných kouliček. Ke stromku poté můžete doladit také výzdobu oken, lustrů, záclon a závěsů – zajímavým tipem může být závěsný dekorativní hrozen vždy laděný do určité barvy či kvarteto z kouliček různých velikostí.

Když nastane den D, jsme všichni zvědaví, jaké dárečky nám letos Ježíšek přichystal. A jaké to bude příjemné překvapení, když pod stromkem naleznete elegantně zabalené dárky v barevném papíru se saténovou stuhou, které navíc budou barevně ladit s ozdobeným stromkem.

K pravé zimní atmosféře jistě přispějí také parfemované svíčky, které svým měkkým světlem rozzáří každou místnost.

A pokud máte ratolesti nebo vnoučátka, které se těší na Mikuláše, nezapomeňte jim přichystat krásnou nadílku do originální dózy nebo punčochy s plyšákem. Adventní domečkokalendář jistě potěší každého malého nedočkavce – zásuvky naplňte dle vlastní fantazie nebo přání dětí – bonbóny a čokoládu občas vyměňte za malé autíčko, panenku, prstýnek nebo ozdobu do vlasů… A nezapomeňte, že každý dětský pokoj si zaslouží veselou zimní výzdobu – a plyšový sněhulák, Mikuláš nebo sobík jsou s dětmi hned kamarádi.

Přejeme vám krásné Vánoce a zveme vás do naší vánoční procházky, kde jistě naleznete další inspiraci k doladění vánoční výzdoby.

Více tipů, jak sladit interiér a připravit ho na oslavu Vánoc, na www.dedra.cz

Reklama

Související témata:

Načítám