Hlavní obsah
3,4
(34)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Jemný nadýchaný moučník, zvenku křupavý, vevnitř krásně vláčný, a navíc neskutečně voňavý – to je dnešní banánové suflé. Připravte si formičky a rozehřejte troubu, tenhle moučník stojí za to!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Suflé
  • 2 ks banánu
  • 1/2 ks citronu
  • 120 ml mléka
  • 4 lžíce cukru krystal
  • 1 lžička škrobu
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce cukru moučka
Na vymazání
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce cukru krystal
Článek

Postup

01.

Formičky na suflé vymažte máslem, vysypte cukrem a dejte do lednice.

02.

Nalijte mléko do hrnce a dejte vařit. Než mléko začne pomalu probublávat, vyšlehejte žloutky se dvěma lžícemi cukru krystal do pěny a přidejte škrob. Pak vaječnou směs přelijte bublajícím mlékem, důkladně promíchejte, aby ve směsi nebyly hrudky, a nalijte zpátky do hrnce. Nechte ji ještě jednou probublat a přelijte do misky. Krém za občasného promíchání nechte vychladnout.

03.

Banány a šťávu z půlky citronu dejte do misky a rozmixujte na kaši. Tu opatrně přimíchejte k mléčné hmotě.

04.

Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a přisypte další dvě lžíce cukru. Sníh zlehka vmíchejte k banánovému krému. Těsto nalijte do připravených formiček, vršek zarovnejte nožem a okraje otřete.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

05.

Suflé dejte péct na 20 minut na 190 °C. Po upečení posypejte cukrem moučka a ihned podávejte.

Reklama

Související témata:

Načítám