Hlavní obsah
3,4
(42)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Léto je na dezerty to nejlepší období, protože stále dozrávají další a další druhy ovoce, ze kterých můžete tvořit skvostné variace. Dnes přišly na řadu třešně v netradiční kombinaci s bazalkou!

25 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 porcí
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 500 g třešní
  • 2 ks vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek acidofilního mléka
Článek

Postup

01.

Třešně proberte a důkladně omyjte. Pár jich dejte na stranu, na ozdobu. Zbytek třešní zbavte stopek a vypeckujte je.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

V misce smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sodu a dejte stranou.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Acidofilní mléko nalejte do mixéru, přidejte bazalku a rozmixujte. Prošlehejte vejce, přidejte olej, acidofilní mléko s bazalkou a důkladně promíchejte.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Tekutou směs vlejte do suché, promíchejte lžící a přidejte třešně.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

05.

Těsto nalejte do forem na koláčky nebo do muffinových forem, navrch dejte celé třešně i se stopkou, které jste si na začátku dali stranou, a dejte péct v teplotě 180 °C na 20 minut.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Související témata:

Načítám