Hlavní obsah

Třešňové koláčky s bazalkou

Hodnocení:
(5)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Léto je na dezerty to nejlepší období, protože stále dozrávají další a další druhy ovoce, ze kterých můžete tvořit skvostné variace. Dnes přišly na řadu třešně v netradiční kombinaci s bazalkou!

Ingredience pro:
12 porcí
  • 2 hrsti bazalky
  • 500 g třešní
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek acidofilního mléka
Článek

Postup

Krok 1: Třešně proberte a důkladně omyjte. Pár jich dejte na stranu, na ozdobu. Zbytek třešní zbavte stopek a vypeckujte je.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 2: V misce smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sodu a dejte stranou.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 3: Acidofilní mléko nalejte do mixéru, přidejte bazalku a rozmixujte. Prošlehejte vejce, přidejte olej, acidofilní mléko s bazalkou a důkladně promíchejte.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 4: Tekutou směs vlejte do suché, promíchejte lžící a přidejte třešně.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 5: Těsto nalejte do forem na koláčky nebo do muffinových forem, navrch dejte celé třešně i se stopkou, které jste si na začátku dali stranou, a dejte péct v teplotě 180 °C na 20 minut.

Foto: Jakub Jurdič
ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama