Hlavní obsah

Šlápněte do pedálů. Zlepšíte kondici i pracovní výkon

Foto: Zlatopramen.cz

Vyrazte na koloFoto: Zlatopramen.cz

Na kole z práce a do práce nebo z práce na kolo. To, že kolo má na pracovní nasazení pozitivní dopad, není překvapením. Může mít pracovní nasazení vliv na výkon na kole? Nikdy to nebude vyřčeno dostkrát a je třeba to opakovat: cyklistika je výborná pro zdraví. Fyzické a psychické.

Článek

Člověk, který jezdí denně do práce na kole, stráví průměrně fyzickou aktivitou 30–45 minut. Tím perfektně zapadá do doporučení Mezinárodní zdravotnické organizace o boji proti sedavému životnímu stylu a nemocem na něj navázaným, které uvádí jako nezbytnost 150 minut týdně vytrvalostní fyzické námahy s tím, že je lepší se pohybovat trochu každý den než dělat čas od času intenzivní sport.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak je čas strávený na kole podobný tomu v práci? Víceméně společné rysy mají v mnoha ohledech. Obojím můžete vyplnit volný čas, obojím neproděláte majlant a občas si můžete myslet, že děláte něco užitečného. Jednou jste nahoře a občas zase dole, tak či tak je potřeba být ve střehu. Jedno je jisté, s dobrou náladou vám to bude pěkně šlapat.

Jak ale může jedna aktivita obohatit druhou? O benefitech cyklistiky a pobytu na čerstvém vzduchu není pochyb. Našla by se jich celá řada. Vypneme a relaxujeme. Redukujeme level stresu, pročistíme hlavu a nabijeme se endorfiny. Pak už nám práce jde krásně od ruky. Na kole jednou máme vítr v zádech, podruhé šlapeme do výšin. Díky pracovním návykům si držíme správné tempo a sebe disciplínu.

Ať už do práce, nebo na kolo, přibalte si s sebou osvěžení. Se Zlatopramenem Radler 0,0 % se nemusíte bát, že vás nějak omezí. Je totiž bez kapky alkoholu, umělých barviv a konzervantů a nově i se sníženým obsahem cukru. Najdete ho v plechovkách nebo praktických PET láhvích hned v několika příchutích.

Více informací na www.zlatopramen.cz  

Foto: Zlatopramen.cz

Bavte se bez limitůFoto: Zlatopramen.cz

Reklama

Načítám