Hlavní obsah

Slovenská kniha roku? Velmi sexy!

Foto: Thinkstock

Příběh budete číst jedním dechemFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprodávanější slovenská kniha roku 2007 – to je úžasně čtivý román Všechno nebo nic autorky Evy Urbaníkové. Jde o příběh plný ženskosti i chladného testosteronu, empatie a racionality, pravdy a neskutečné skutečnosti. Všechno nebo nic v českém překladu na vás už čeká!

Článek

Tři roky trvalo, než se nejúspěšnější slovenský román z roku 2007 dostal k nám přes hranice od našich sousedů. Autorka tohoto čtivého bestselleru, spisovatelka a moderátorka Eva Urbaníková, 34letá matka Lindy a Filipa, se věnuje psaní už od svých osmnácti. Tehdy totiž přišla z rodné Žiliny na studia do Bratislavy. Začínala jako moderátorka v rádiu (postupně v Rock FM či rádiu OKEY). Působila také v ženském měsíčníku Eva. V roce 2007 založila nakladatelství Evitapress, ve kterém také vycházejí její knihy, na Slovensku dobře známé jako „evitovky“. V češtině jsme si už před časem mohli přečíst její další knihu Stalo se mi všechno ( více o ní zde).

„S Jakubem jsem dozrála. Je to takové divné slovo – dozrát – člověk si to většinou spojuje s jablky, ale jiné mě nenapadá… s Jakubem jsem se stala ženou. Takovou, jaké jsem vždy obdivovala. Silné a křehké zároveň. Hrdé i pokorné v každém okamžiku…“

Ale víc vám neprozradíme, protože kouzlo tohoto bestselleru spočívá právě v postupném odkrývání celé zápletky. Autorka píše napínavě, žensky. Dokonale popisuje aktuální Lindiny pocity, a to tak, že chvílemi máte dojem autentického prožívání s hrdinkou – radujete se s ní, chápete ji, obdivujete ji a mnohdy s ní i pláčete.

A na závěr doporučení: až si knihu Všechno nebo nic koupíte (nebo ji vyhrajete v naší soutěži ZDE), řekněte o tom celé své rodině. Po přečtení prvních pár stránek evitovky totiž přestanete vnímat okolní svět, dokud nedojdete s Lindou na konec. Bestseller v českém překladu vydalo nakladatelství Motto, k dostání je za 240 Kč. Hezký zážitek při jeho čtení!

Reklama

Související témata:

Načítám