Hlavní obsah

Šok! Děsivé erotické hry našich dětí

Foto: Thinkstock

Víte, jak se baví vaše děti?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex a erotické hrátky k životu jednoznačně patří! A ať se nám to líbí, nebo ne, patří i k životu našich dětí. Začíná to nevinnou hrou na doktora, později dojde na flašku, ale bohužel existují i mnohem „ostřejší“ erotické hry, kterým se naše ratolesti věnují. Víte, jak třeba vypadá hra na ježka? Dočtete se to v následujícím článku, ale pozor, je to jen pro odvážné!

Článek

Už jen představa, že vaše dcera na školním výletě hraje se spolužáky flašku a odhazuje jeden fant za druhým, u vás vyvolává nepříjemné pocity? Tak doufejte, že na dalším výletě nebude hrát hru na ježka, o které nedávno informovala média.

Hrálo ji několik třináctiletých dívek a chlapců na školním lyžařském výcviku a výsledkem byla jedna těhotná dívenka, která ani nedokázala určit, kdo je otcem.

Pravidla hry jsou v podstatě jednoduchá, o to však děsivější. Čtyři dívky si kleknou na postel, hodí si přes hlavu deku, tudíž nevidí, co se děje za jejich zády. Čtyři chlapci je pak svlečou a postupně se na nich vystřídají. A dívky mají za úkol uhodnout, se kterým z nich zrovna souloží…

A snad ještě větší průšvih se stal v polském městě Ostróda, kde při podobné hře přišlo do jiného stavu hned pět dívek ve věku mezi čtrnácti a patnácti lety. Tam se ale hře říká Sluníčko nebo Hvězda, i když princip je velmi podobný. Dívky tentokrát leží na zemi hlavami u sebe. Mají zavřené oči a chlapci s nimi souloží. Vítězem je ten, který má největší výdrž.

Kdo si hraje, nezlobí?

Je jasné, že v tomto případě toto pořekadlo ani zdaleka neplatí. Ovšem je si ale potřeba přiznat, že určité „hry“ jsou důkazem zdravého sexuálního vývoje a není potřeba se jich děsit. „Klasické hry na doktora nebo na tátu a mámu jednoznačně patří k dětství a prepubertálnímu objevování těla,“ říká sexuolog Ondřej Trojan z TH kliniky.

To, že si vaše malá dcerka s klučinou od vedle navzájem ukazují, co mají pod spodním prádlem, je tedy normální. Nejde o sex a erotiku, ale o zcela zdravou a přirozenou fascinaci rozdíly mezi dívkami a chlapci. Přestože jste je své ratolesti vysvětlili, přestože u vás doma nahota není tabu, dítě se potřebuje konfrontovat s vrstevníkem. Je mezi mnou a Andulkou stejný rozdíl jako mezi maminkou a tatínkem? Na tuhle otázku dostane odpověď právě při hře na doktora.

Flaška a podobné hry, při nichž se odevzdávají fanty, děti se musí navzájem líbat či plnit různé lechtivé úkoly, už jsou ale dalším stupněm. Jsou typické pro období puberty a tady už o sex a erotiku jde. „Takové hry ukazují na zájem o cizí těla, a to už s erotickým podtextem, který u těch vyloženě dětských her na doktora chybí,“ vysvětluje Ondřej Trojan.

Foto: Thinkstock

Některé hry zkoušejí teenageři prostě jen ze zvědavostiFoto: Thinkstock

Puberta jako velmi rizikové období

„To není možné!" „Tomu nevěřím!" „Moje dítě nikdy na žádný lyžák nepojede!" To byly reakce rodičů, kterým jsme o drsných erotických hrátkách dětí vyprávěli. „Bože, vždyť jsou to děti. Nedovedu si představit, že naše dvanáctiletá Adéla, která si ještě hraje s panenkami, by něco takového udělala," kroutila hlavou dvaatřicetiletá Magda.

Jenže odborníci se shodují, že právě období puberty je nejrizikovější, bez ohledu na to, s čím a jak si doma vaše ratolest hraje. „Je třeba si přiznat, že především věk mezi třinácti až čtrnácti lety je ten nejkritičtější. Dětem v té době už vše funguje jako dospělým, ovšem toho rozumu se stále jaksi nedostává,“ varuje Ondřej Trojan s tím, že většina her typu flaška je ale v podstatě neškodná. Jde sice o mírně eroticky laděnou hru, ale z velké části jde spíš než o sex o adrenalin z toho, že děti pomalu a s ostychem vstupují do světa dospělých.

Když jsou meze překročeny

Jenže, ať už jde o hru na ježka nebo o její polskou obdobu, o studu a pomalém seznamování se světem sexu a erotiky nemůže být řeč. V tomto případě byly překročeny všechny meze! Podle Ondřeje Trojana je to důkaz fatálního selhání rodiny i školy na poli sexuální výchovy.

„Nejspíš budu dceři vtloukat do hlavy, že může otěhotnět, že může chytit nějakou nemoc, nebo já nevím. Vždyť do patnácti let je to v podstatě trestný čin," přemýšlí Magda, jak dítěti vysvětlit, že takhle sex nemá vypadat.

Podle sexuologů je v podstatě jedinou cestou o sexu s dětmi mluvit od útlého věku, ale zároveň v nich nevyvolat pocit, že sex je něco obyčejného, co se rozdává na potkání. „Podle mě je jedinou šancí dítěti neustále opakovat, že sex je vyvrcholením lásky. Že spát s kdekým, kdykoli a kdekoli, není nic hezkého. A taky je podle mě důležité, aby rodiče měli přehled o tom, s kým se jejich dítě stýká, jaké má kamarády, z jakých jsou rodin a podobně," přemýšlí nahlas pětatřicetiletá Jana, maminka čtrnáctiletého Jakuba.

S dětmi je to jednoduše složité a potvrzuje se staré dobré rčení, že malé děti znamenají malé starosti, velké děti velké starosti. To, že sex do života našich ratolestí dřív nebo později vstoupí, je jasné. Dopřejme jim ale dostatek informací, aby si sex mohly užívat a nemusely řešit neplánovaná těhotenství či pohlavní nemoci.

Jaké erotické hry jste hrávali vy?

Reklama

Související témata:

Načítám