Hlavní obsah

Souboj odstínů: Zářivě bílá vs. slonovinová!

Foto: Thinkstock

Bílá je barva nevinnosti, a slonovinová ji lehce podbarvujeFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rády bílou? Ale proč vypadáte v každém topu této barvy trošku jinak? Odpověď zní jednoduše – dnes už prostě není bílá jako bílá. I tato barva ze všech nejčistších, symbol nevinnosti, získala spoustu odstínů. Základní dva, které tvoří jakési pomyslné protiklady, vám zde představíme.

Článek

Oblíbily jste si čistě bílou barvu? Máte prostě pocit, že vám sluší a že vás vždy dokáže tak nějak rozzářit? Nebo jste spíš příznivkyně jemně krémového, slonovinového odstínu, který to, co ztrácí na zářivosti, získává na jemnosti a něžnosti? A jste typ spíše pro tu nebo pro onu variantu? Prozradíme vám to v následujícím článku!

Sněhově bílá vás rozzáří

S takto bílou barvou se setkáváme u čerstvě sněhového poprašku a snad pokaždé vás pohled na třpytící se nádheru zasáhne někde hluboko v srdci, na tom malém místečku, kde je dovoleno na chvíli vyjít z běžné reality, zahodit pragmatickou masku a nechat se fascinovat naprostými banalitami. Na druhé straně, zářivě bílá je barvou typickou pro léto, kdy je nejmenší pravděpodobnost, že vám nadšený pocit z skvělého outfitu zničí stříkanec bahna od kolemjedoucího auta.

Naprosto skvěle si rozumí s opálenou pokožkou, se kterou vytváří maximální kontrast a její zlatavou barvu navíc ještě zdůrazní. Její běloskvoucí odstín dokáže být však i zrádný – může totiž být nebezpečně průhledný. Mnohým z vás se určitě stalo, že jste si koupily bílé kalhoty nebo plavky a nikdy jste je neměly na sobě, na tuto nepříjemnost se proto zaměřte už při nákupu! Zářivá bílá dokáže upoutat pozornost a třeba v takových šatech budete nepřehlédnutelné. Myslete ale na čistotu této barvy a místo lacině vypadajícího topu s obrovským výstřihem a štrasovou sponou vyberte volný asymetrický top, který k čisté jednoduchosti barvy dodá zajímavý a jemně rafinovaný střih (Nadchly vás výrazné barvy? Na krásné odstíny se podívejte v článku Ukažte se v barvách slunce! Rozzáří vás!).

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 399 Kč, Topshop 831 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Mango 999 Kč, 999 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 277 Kč, Mango 1199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 554 Kč, 554 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 610 Kč, H&M 222 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 886 Kč, Topshop 693 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1052 Kč, Debenhams1745 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Debenhams 471 Kč, 554 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 222 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1108 Kč, Lindex 699 KčFoto: archiv firem

Slonovinová zjemní vaše rysy

Barva slonové kosti, stále častější odstín svatebních šatů tzv. šampaň (na nejkrásnější svatební šaty se podívejte zde: Slavné nevěsty 2011: Která měla nej šaty?), krémová či smetanová – toto všechno jsou názvy pro jemnější variantu bílé, která stále více okupuje pulty módních obchodů. S fanatickou pečlivostí ji výrobci umísťují na vše, co jim přijde pod ruku, počínaje botami a šperky konče saky a bundami! Pohrávají si s jemností tohoto odstínu, kterou buď podpoří romantickými krajkami, lehkým materiálem či éterickým řasením nebo ji naopak uzemní jednoduchými střihy.

Pravdou je, že první případ stále převažuje, a tak se můžeme stále oblékat jako pohádkové víly do lehoulinkých říz a tunik s paličkovanými prvky. Krémová barva zároveň zdůrazňuje přirozenou barvu vaší pokožky a nemá tendenci ji zastínit. Není ani tak výrazná, že by upoutávala pozornost hned na první pohled – upoutává ho spíš až na ten druhý, zkoumavější, který odhalí její pravé kouzlo. Díky její uměřenosti si zároveň můžete dovolit i odvážnější střihy! Třeba již zmíněné tílko – s výstřihem a zajímavou starodávnou sponou uprostřed – v tomto odstínu je perfektní variantou na večer, kdy chcete působit sexy, ale tím zdrženlivým způsobem, ze kterého muži šílí. Pořiďte si nějaký takový a buďte jednoduše výjimečné!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 416 Kč, Topshop 388 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 208 Kč, H&M 831 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 277 Kč, 1052 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše H&M 693 Kč, 194 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 1163 Kč, 1247 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Debenhams 873 Kč, 1662 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 111 Kč, Debenhams 970 KčFoto: archiv firem

Prozraďte nám, který odstín preferujete právě Vy!

Související témata:

Načítám