Hlavní obsah
Foto: Alena Winnerová

Foto: Alena Winnerová

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 6 ks rajčat
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl bílého vína
    12
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Rajčata nakrájíte na menší kousky. Cibuli oloupete a nakrájíte na půlkolečka, česnekové stroužky na tenké plátky.

02.

Cibuli a česnek orestujete v hlubší pánvi na rozehřátém oleji, osolíte, opepříte, přidáte rajčata, vše zalijete bílým vínem a alkohol necháte vyvařit.

03.

Mezitím uvaříte špagety na skus v dostatečném množství osolené vody, do které jsme přidali několik lžic olivového oleje. Uvařené špagety vmícháte do hotové směsi v pánvi, přidáte nasekanou petrželku a hned podáváte.

Související témata:

Načítám