Hlavní obsah

Špagety s bílým vínem a petrželkou

Hodnocení:
(0)
Foto: Alena Winnerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
střední

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 6 rajčat
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl bílého vína
  • 2 lžíce hladkolisté petržele
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Rajčata nakrájíte na menší kousky. Cibuli oloupete a nakrájíte na půlkolečka, česnekové stroužky na tenké plátky.

Krok 2: Cibuli a česnek orestujete v hlubší pánvi na rozehřátém oleji, osolíte, opepříte, přidáte rajčata, vše zalijete bílým vínem a alkohol necháte vyvařit.

Krok 3: Mezitím uvaříte špagety na skus v dostatečném množství osolené vody, do které jsme přidali několik lžic olivového oleje. Uvařené špagety vmícháte do hotové směsi v pánvi, přidáte nasekanou petrželku a hned podáváte.

ynezorPumanzeSaNyknalC